03 / 05 / 2024

imar planı kesinleşme

imar planı kesinleşme

Belediye sınırları içinde kalan yerlerin nazım ve uygulama imar planları ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor. Belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe giriyor. Peki, imar planı ne zaman kesinleşir?

İmar planı nasıl kesinleşir?

İmar planı ve çevre düzeni plan kararlarına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerlerin nazım ve uygulama imar planları ilgili belediyelerce yapılıyor. Peki, imar planı nasıl kesinleşir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duyurdu: Ankara'nın o ilçesindeki imar planı revizyonu kesinleşmeden iptal edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' içinde yer alan 'Kentsel Gelişme Alanına' ilişkin imar planı revizyonuna yönelik verilen teklifi iptal etti.

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak açıklanan yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması yapılacağını açıkladı.

Arnavutköy gelişme konut alanlarına ilişkin imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Merkez ve çevresi gelişme konut alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu Çobançeşme Depo alanı imar planı askıya çıktı!

Bakırköy - Beylikdüzü Metro Hattına ( Çobançeşme Depo alanı ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Büyükyalı için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ’nin gelir paylaşımı esasına göre ihale ettiği ancak geçen yıl planları mahkeme kararı ile iptal edilen, Kazlıçeşme sahilindeki konut projesi Büyükyalı için yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı..

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Eskişehir Odunpazarı gelişme konut alanı imar planı onaylandı!

Maliye Hâzinesine ait Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Sultandere mahallesi gelişme konut alanı imar planı onaylandı..

Milas OSB'nin imar planı değişti!

Ankara'da bulunana Milas OSB'nin imar planı değişti. 15 gün içinde, kesinleşmiş olan imar planının uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Kadıköy Ayrılıkçeşme İSPARK Otoparkı imar planı askıda!

Kadıköy Ayrılıkçeşme İSPARK Açık Otoparkı'nın 7 bin 884 metrekare alanını kapsayan 1421 ada, 3 parsele ilişkin Ticaret Alanı amaçlı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Maltepe Altayçeşme turizm ve ticaret alanı imar planı askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi, Altayçeşme Mahallesi, 3123 ada, 3 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin Turizm+Ticaret amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

imar planı kesinleşme Haberi

imar planı kesinleşme

İmar planı ne zaman kesinleşir?

İmar Kanunu gereğince; İmar planları;Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana geliyor. Mevcut ise bölge planı ve çevre düzeni plan kararına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerlerin nazım ve uygulama imar planları ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor. 


Belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe girer. Bu planlar onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde bir ay süre ile ilan ediliyor. Peki, imar planı ne zaman kesinleşir?


Bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Belediye başkanlığınca belediye meclisine gönderilen itirazlar ve planları belediye meclisi on beş gün içinde inceleyerek kesin karara bağlıyor.   


Belediye ve mücavir alan dışında kala yerlerde yapılacak planlar valilik veya ilgilisince yapılır veya yaptırılıyor. Valilikçe uygun görüldüğü taktirde onaylanarak yürürlüğe girer. 


Onay tarihinden itibaren...