04 / 05 / 2024

İmar planı yapım yönetmeliği

İmar planı yapım yönetmeliği

İmar planı yapım yönetmeliği, 2 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alıyor. İşte İmar planı yapım yönetmeliği hükümleri...

20 yılı kapsayan dönüşüm planı yapılmalı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘Gündem Buluşmaları’nın 40’ıncı toplantısında, gelecek 20 yılı kapsayan kentsel dönüşüm planı yapılması gerektiğini söyledi. 

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Bursa'da inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında Bursa'da ''İmar planlarının iptaliyle duran inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü''nü kaleme aldı.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 126 daire, 9 dükkan yapım işi ihale ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işini 71 milyon 290 bin TL'ye ihale ediyor.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2 blok inşaatın yapım işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi tarafından Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işi 66 milyon 121 bin 395 bin TL'ye ihale ediliyor.

YHT hatlarının yapımı hızlanacak!

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında ulaşımda çok önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda yüksek hızlı tren hatlarının yapımı hızlanacak.

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kemer Country'de spor alanına villa yapımına izin veren plan değişikliği TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul'da özel spor alanı olan bir arazide villa yapımına izin veren plan değişikliğini meclis gündemine taşıdı...

Yeşilyurt'ta otel yapımına izin veren plan geri çekildi!

Yeşilyurt'ta Bakanlık tarafından park alanından çıkarılıp turizm alanına çevrilen ve 15 katlı iki otel yapımına izin veren plan değişikliği Bakırköy Belediyesi’nin itirazı ile geri çekildi. Bölge yeşil kalacak...

1+1 daire yapımı yasaklandı mı 2017?

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yer alan Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+0 (stüdyo tipi) dairelerin yapımı yasaklandı. Peki, aynı yönetmelik ile 1+1 daire yapımı da yasaklandı mı?

Osmanca-Adapazarı'nda imar planı yapımı işi ihalesi!

TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü, Osmanca-Adapazarı Enerji İletim Hattı Kamulaştırma Haritası ve İmar Planı Yapımı İşi ihale ediyor..

İmar planı yapım yönetmeliği Haberi

İmar planı yapım yönetmeliği

İmar planı yapım yönetmeliği!

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Tanımlar

Amaç

Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; insan, toplum, çevre münasebetlerinde kişi ve aile mutluluğu ile toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmak, yatırımların yer seçimlerini ve gelişme eğilimlerini yönlendirmek ve toprağın korunma, kullanma dengesini en rasyonel biçimde belirlemek üzere hazırlanacak (Değişik ibare:RG-17/3/2001-24345) her tür ve ölçekteki planın ve bu planlar üzerinde yapılacak değişikliklerin hangi esaslar dahilinde yapılacağını belirlemektir.

Kapsam

Madde 2- (Değişik:RG-17/3/2001-24345) Bu Yönetmelik hükümleri her tür ve ölçekteki plan yapımına ilişkin esasları kapsar.

(Ek fıkra:RG-2/9/1999-23804) Özel kanunlara göre belirlenen alanlarda Kanun ile farklı hüküm getirilmemiş ise plan yapımına dair teknik kurallar konusunda bu Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

Tanımlar

Madde 3- Bu Yönetmelikte adı geçen terimler aşağıda tanımlanmıştır:

1) Nazım İmar Planı: (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Onaylı halihazır haritalar üzerine varsa...