01 / 05 / 2024

imar planları doğru yapılırsa ne olur

imar planları doğru yapılırsa ne olur

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Gürpınar, 'Belediyeler imar planlamalarını doğru ve geleceğe dönük yaparsa, kentsel dönüşümlere ve TOKİ'ye ihtiyaç kalmaz" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

İmar barışında doğru bilinen yanlışlar!

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve imar hatalarını düzeltmek için başlatılan imar barışı uygulamasında doğru bilinen birçok yanlış bulunuyor. İşte o haber...

Sinop'u doğru imar edemedik!

Sinop'ta doğru bir imar planı yapılamadığını söyleyen CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, ''4 köy ile ilgili olarak ilave bir imar planı yapıldı. Ancak burada çok ciddi sıkıntılar yapıldı. O bölgede maalesef doğru bir imar planı yapamadık'' diye konuştu.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Alinur Aktaş: Bursa'yı doğru imar edelim!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kente doğru yatırımlar yapılması gerektiğine işaret eden Aktaş, ''Bursa'yı doğru imar edelim'' şeklinde konuştu.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

İmar planları doğru yapılırsa dönüşüme ihtiyaç kalmaz!

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Gürpınar, 'Belediyeler imar planlamalarını doğru ve geleceğe dönük yaparsa, kentsel dönüşümlere ve TOKİ'ye ihtiyaç kalmaz" diye konuştu.

Bartın'a yeni imar planları hazırlanıyor!

Bartın'ın önümüzdeki yıllarda yeni imar planları ile içinde bulunduğu sıkışık inşaat alanından kurtulacağını ve yeni yerleşim yerlerine doğru bir kayma olacağını ifade edildi.

imar planları doğru yapılırsa ne olur Haberi

imar planları doğru yapılırsa ne olur

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, belediyelere imar planları ve parsel düzenlemeleri konusunda uyarıda bulundu. 


Serpan'ı örnek gösteren Gürpınar, "Deprem sonrası yapılan parsel ve 18 uygulamalarında parsellerin büyük ve bütün olarak planlaması sonucu Serpan, ilimizin gözde ve planlı büyüyen bir ilçesi haline geldi" dedi. 


DÖNÜŞÜM VE TOKİ 

Belediyelerin asli görevinin altyapı ve planlama olduğunu kaydeden Gürpınar, "Eğer belediyeler imar planlamasını geleceğe dönük, doğru bir şekilde yaparsa halk da kendi dönüşümünü gerçekleştirecektir. Böylece kentsel dönüşüm projelerine ve TOKİ'ye ihtiyaç kalmaz. Kentsel dönüşümler de raııtsal dönüşümler haline gelmez" şeklinde konuştu. 


Yeni...