29 / 04 / 2024

imar planlarında değişikler

imar planlarında değişikler

Değişen imar planları vatandaşın korkulu rüyası oldu. İtiraz hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatan uzmanlar, tapusu olanın tedbiri elden bırakmaması gerektiğini söyledi. Tapunuzu sık sık kontrol edin...

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik için teklif verildi!

İyi Parti Antalya Millet Vekili Hasan Subaşı Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Binaların teras katlarında değişiklik yapılırken onay gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki teras katlarında değişiklik yapılırken onay alınmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Güngören Gençosman'da yapılacak konut projesine belediye meclisinden onay!

Güngören Belediyesi, önce Gençosman Mahallesi’nde bulunan 6 bin 402 metrekare büyüklüğe sahip arazinin imar planlarında değişiklik yaptı. Belediyenin bir konut projesi inşa etmeye ve müteahhitlik yapmaya hazırlandığı belirtildi.

imar planlarında değişikler Haberi

imar planlarında değişikler

Değişen imar planları vatandaşın korkulu rüyası oldu. İtiraz hakkının 60 günle sınırlı olduğunu hatırlatan uzmanlar, tapusu olanın tedbiri elden bırakmaması gerektiğini söyledi.


Büyük çabalarla elde edilen gayrimenkullerde tapu en büyük güvence olurken, uzmanlar tapunun da takibinin düzenli aralıklarla yapılması gerektiği konusunda vatandaşı uyardı. İmpo İmar'ın kurucusu ve Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, belediyeler tarafından yürütülen çalışmalarda yeni imar değişiklikleri yapılabildiğini ve bu tür değişikliklerin askıya çıktığını vurguladı. Askıya çıkan bildirimlere itiraz süresinin 60 gün olduğunu hatırlatan Oflaz, bu süre zarfında itiraz edilmeyen değişikliklerin ise kabul edilmiş sayıldığını söyledi.


PARASI OLAN DANIŞMAN TUTUYOR


Takibin sıkı yapılmasıyla birlikte yapılaşma ve değişen imar planlarından zamanında yararlanılabileceği gibi gayrimenkul için ödenmesi gereken vergi ve diğer benzeri ödemelerden de anında haberdar olunabiliyor. Böylece tapu sahibi biriken borçlar birden...