04 / 05 / 2024

İmar riski olmayan arsalar

İmar riski olmayan arsalar

Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER'in Samsun' da gerçekleştirdiği zirvede konuşma yapan Erman Ilıcak, "Türkiye henüz istediğimiz seviyede değil. Ekonomiyi büyütmek ve yeni iş alanları yaratmak gerekiyor...

Ev alma hayali kuranlara flaş uyarı: Deprem riski olmayan yerlerde ev fiyatları uçacak!

Hem kiralık hem satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmak isteyenleri de kiraya çıkacakları da zorluyor. Peki konut fiyatları ne olacak? 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

İzmir'de tramvay ve altgeçit inşaatı protesto edildi!

İmar planı olmayan tramvay projesinin yüksek kaza riski içerdiğini iddia eden 355 İzmirli, Tramvay imalatları ile Göztepe altgeçit inşaatının iptali için İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

İmarı olmayan ev alınır mı?

İmar mevzuatı gereğince ev inşaatı, imarı olan arsalar üzerinde yapılabiliyor. Arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden mimari proje için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, imarı olmayan ev alınır mı?

İmarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü?

Ev yapıları, İmar Kanunu gereğince imarı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki, imarı olmayan arsaya ev yapmak mümkün mü? İmarı olmayan arsaya ev yapılırsa ne olur?

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Manisa Ulucami bölgesindeki konutlar deprem riski taşıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Palabıyık ise bölgede deprem riski taşıyan konutlar olduğunu ifade ederek, “Bölgede halkımız uçurum kenarında yaşıyor" dedi.

Adilcevaz'da isimsiz mahalle!

Bitlis Aydınlar Adilcevaz'da isimsiz mahalle bulunuyor. Aydınlar Belde Belediye Başkanı Arif Tusun; "İmar İzni Olmayan Bu Yerleşim Yerine Belediye Olarak Kanunen Hizmet Yapmamız Mümkün Değildir" dedi.

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan tarla nedir?

Yola cephesi olmayan parsellere ruhsat verilemiyor.İmar alınması için mutlaka yola cephesinin olması gerekiyor.Peki yola cephesi olmayan tarla nedir?Yola cephe alınması için yapılması gerekenler nelerdir?

İmar riski olmayan arsalar Haberi

İmar riski olmayan arsalar



Türkiye'nin gayrimenkul platformu GYODER'in Samsun'da gerçekleştirdiği zirvede konuşma yapan Erman Ilıcak, "Türkiye henüz istediğimiz seviyede değil. 


Ekonomiyi büyütmek ve yeni iş alanları yaratmak gerekiyor. Bunları gerçekleştirmeden gayrimenkul sektörünü büyütmemiz mümkün değil. Samsun'da mega projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun için de imar riski olmayan arsaların yaratılması ve geliştirilmesi kaçınılmaz. Samsun'un çok ciddi stratejik avantajları bulunuyor. En önemlisi de konumu itibari ile lojistik ve çalışma gücü. 

Karadeniz'in en önemli ticaret limanlarından biri olan şehir, başta Rusya olmak üzere birçok Erman Ilıcak ülke ile direkt ticari ilişki içerisinde. Özellikle Rusya, Türkiye'nin ithalatında ilk sıralarda yer alıyor. Hem Türkiye hem de Samsun olarak Rusya ile ilişkilerimizi daha geliştirmeliyiz" diye konuştu. Rapor paylaşıldı Zirvede, Samsun'un potansiyelini ortaya çıkarmak ve katma değer sağlamak amacıyla; GYODER ve İstanbul...