02 / 05 / 2024

imar transferi esasları

imar transferi esasları

İmar transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkı olarak nitelendiriliyor. Peki, imar transferi esasları nelerdir?

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

İmar barışı hesaplamasında neler değişti?

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar gereğince imar barışı hesaplamasında değişiklik yapıldı. Peki, imar barışı hesaplamasında neler değişti?

İmar barışında getirilen yenilikler!

"Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar" tebliği ile imar barışında getirilen yenilikler...

İmar barışında yapılan yeni 12 düzenleme!

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar yürürlüğe girdi. İşte imar barışında yapılan yeni 12 düzenleme..

İmar barışı genelgesi 2018 tam metni!

İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğine ilişkin olarak 2018/8 sayılı İmar barışı genelgesi yayımlandı. İşte imar barışı genelgesi 2018 tam metni..

İmar barışı ne getirecek?

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemenin usul ve esasları belirlendi. Başvurular 31 Ekim’e kadar sürecek. İmar barışının vatandaşlara neler getirdiğini uzmanlara sorduk...

İmar barışında yalan söyleyen hapis cezası alabilir!

Seçim öncesi yasalaştırılan imar affına ilişkin düzenleme usul ve esasları belirlendi. E-devlet’ten başvuruların yapılacağı imar barışında yalan söyleyen hapis cezası alabilecek. 

İmar barışının formatı belli oldu!

İmar barışı yönetmeliği olan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte imar barışının tüm detayları..

Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar!

Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliğinin uygulanmasına ilişkin esaslar nelerdir? Yönetmelik hükümleri hangi hallerde uygulanmayacak?

Kocaeli'de imar çalıştayı düzenlendi!

Kocaeli Kartepe Green Park Otel’de gerçekleşen imar çalıştayında köy mimari tipolojisi analizi, Otopark İlke ve Esasları konuları ele alındı

Türkiye'nin imar transferi mutlaka yapılmalı!

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, şehirlerin daha yaşanabilir yerlere gelmesi için imar transferini mutlaka yapması gerektiğini söyledi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planı neden iptal edildi?

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından ‘şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

Bayrampaşa Cezaevi imar planları iptal edildi!

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 'şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

imar transferi esasları Haberi

imar transferi esasları

İmar transferi esasları!

İmar transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkı olarak nitelendiriliyor.


Şehrin Geleceği İstanbul 2014 Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Kadir Topbaş'ın açıklamasına göre, yapılacak düzenlemeyle yoğun yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde konutu bulunan vatandaşlara imar hakkını başka bir alana transfer edebilme imkanı sunulması amaçlanıyor.


Şehrin Geleceği İstanbul 2014 Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan Topbaş, “Tarihi yarımada başta olmak üzere bazı bölgelerde yeni bir takım yoğunluklar getirme imkânı olmadığına göre ve mevcut imar haklarının çok daha üzerinde yapılanmalar ortaya çıkmış olduğu için bu alanlardaki mevcudu korumak, artı bir değer vermenin imkânı olmadığı yerlerde imar hakkı transferi gibi bir sistem getirmek mümkün olabilir” dedi. Uzlaşma Yöneticisi Şehir Plancısı Faruk Göksu...