27 / 04 / 2024

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gelen dosya sayısı

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gelen dosya sayısı

TBMM'den sonra Türkiye'nin en büyük meclisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kurulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na 2 yılda hiç dosya gelmedi. Buna karşın İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na 2 bin 750 dosya geldi.

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları İBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Zeki Ergezen vefat etti!

Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi eski başkanı ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İmar Kanunu değişikliği ile yerel yönetimlerin yetkisi kısıtlanmayacak!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek, "İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifinde yerel yönetimlerin yetkisini kısıtlayan herhangi bir konu yoktur" dedi...

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!

Pop star Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki  imar dosyası, 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi...

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm planı iade edildi!

İBB Meclisi, Bayrampaşa Sağmalcılar'daki kentsel dönüşüm alanı ile ilgili planı, tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na iade etti..

Ordu Korgan’da çok katlı konut tartışması!

Korgan Belediyesi’nde hazırlanan kat artışı ve okul alanının konut alanına dönüştürülmesi teklif edilen 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından kabul edilmedi. Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, komisyonun kararına tepki gösterdi…

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi!

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve bazı AK Parti'li milletvekili arkadaşlarının Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi...

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi komisyonda!

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ın da imzasının bulunduğu Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda başlandı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gelen dosya sayısı Haberi

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gelen dosya sayısı

Türkiye’de neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor, onlarcası şiddete maruz kalıyor. Türkiye’de 2014 yılında 286, 2015 yılında ise 276 kadın öldürüldü. Öldürülen kadınların büyük bölümü İstanbul’da yaşıyordu. Aynı şekilde yüzlerce kadın da şiddete maruz kalıyor. Her ne kadar kadınların erkeklerle eşit hakları sahip oldukları söylense de uygulamada bunun gerçek olmadığı her fırsatta ortaya çıkıyor.


Kadınların yaşadığı bu açmaz siyasette de kendisini gösteriyor. 2014 yılının mart ayında yapılan yerel seçimden sonra 310 üyesi ile Türkiye’nin TBMM’den sonraki en büyük meclisi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 180 AKP, 127 CHP ve 2 MHP’li meclis üyesinden oluştu. Nisan ayında toplanan mecliste 22 farklı komisyona partiler adına üye seçimleri yapıldı ve meclis ile komisyonlar çalışmaya başladı. Bu komisyonlardan biri de "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği...