02 / 05 / 2024

imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararı

imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararını kamuoyuna duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür etti.

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin geleceğine katkı sağlayacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar plan ve uygulama çalışmaları etkisini gösterdi.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili açıklama!

Aksaray Belediyesi'nden planlı imar yönetmeliğiyle ilgili önemli açıklama yaptı. İşte Belediye'nin açıklaması...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Nihat Zeybekci: İzmir'in imar yönetmeliğine ihtiyacı var!

Katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci, İzmir için imar yönetmeliği çıkarılması gerektiğini söyledi.

imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararı Haberi

imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, imar yönetmeliklerinde uygulama süresini uzatma kararını kamuoyuna duyuran Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür etti. Bezci, “Sayın Bakanımızın müjdesi müteahhitlerimizi çok sevindirdi. Bu karar müteahhitlik sektörüne nefes aldırdı” dedi. Bezci, yönetmelikte yer alan başvuru tarihinin kaldırılmasının da yararlı olacağını bildirdi.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2014 tarihinde “Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlandığını hatırlatarak, eski yönetmeliğin geçici 6. Maddesinin değiştirildiğini kaydetti. Bezci,  bu değişiklikte bahsi geçen başvurularında bulunanlara, 1 Ocak 2016 tarihine kadar sonuçlandırılmak kaydıyla, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin üç ayrı tarihte yapılan düzenlemelerinden ve 1 Haziran 2013 den önce yürürlükte olan ilgili idare mevzuatından birini seçerek yapısını yapma hakkı verildiğini anlattı.

Bezci, “1 Ocak...