18 / 05 / 2024

imarda cemevi ne olarak yazılıyor

imarda cemevi ne olarak yazılıyor

Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından imar planına cemevi ibadethane olarak girdi. Tunceli Belediye Meclisi Türkiye'de bir ilke imza atarak henüz yasal statü tanınmayan cemevine imar planında yer verdi...

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

İBB'nin Esenler Belediyesi'ne tahsis ettiği alanda cemevi mi yapılacak?

Esenler Belediyesi, 2019'da Alevi kurumlarına verdiği ilçede yer ve cemevi sözünü tutmazken, İBB’nin 20 seneliğine belediyeye tahsis ettiği yeri adres şeklinde gösterdi. 

Aydın Çine'de cemevi inşaatı meclis gündeminde!

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir'in meclise verdiği önerge ile Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Cemevi inşaatı gündeme geldi. Demir, "Cemevi inşaatı bugüne kadar bitirilmeliydi" diye konuştu.

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Sultangazi Belediyesi tarafından Pirsultan Abdal Cemevi'ne yıkım kararı tebliğ edildi. Sultangazi Kaymakamlığı ise kararı iptal etti. Aleviler rahat bir nefes aldı.

İmarda YU ne demek?

İmar planlarında yer alan ifadelerden biri olan YU'nun açılımı nedir? İmarda YU ne demek? İmarda YUO ne demek? İşte yanıtı..

İmarda ÖA ne demek?

İmar planlarında ve imar durum sorgulamalarında yer alan kısaltılmış ifadeler, vatandaşlar tarafından merak edilebiliyor. Peki, bunlardan biri olan ÖA ne demek?

İmarda BHA ne demek?

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

Avcılar Belediyesi imarda hak mahrumiyetinin önüne geçecek!

2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı. Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı.

Maltepe Cemevi inşaatı ne zaman bitecek?

STK buluşmaları kapsamında Sivaslılarla buluşan Başkan Ali Kılıç, Maltepe Cemevi için şunları söyledi: “Uzun yıllardır bitirilemeyen cemevini sizin onayınız ve izninizle yapıp, anahtarı sizlere teslim edeceğiz”

Tokat Turhal Ulutepe Köyü Cemevi’nin temeli atıldı!

TOKAT'ın Turhal İlçesi'ne bağlı Ulutepe Köyü'nde devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılacak olan cemevinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Ulutepe Köyü Cemevi’nin temeline ilk harç atıldı.

Körfez Cemevi'ne 100 bin TL yardım teklifi kabul edildi!

Körfez Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Körfez Belediyesi'nin meclis toplantısında alınan kararla Körfez Cemevi'ne 100 bin lira para yardımı yapılması kabul edildi.

imarda cemevi ne olarak yazılıyor Haberi

imarda cemevi ne olarak yazılıyor


Nüfusunun büyük bölümü Alevi olan Tunceli'de, belediye meclisi aldığı kararla, merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde imar planına cemevini işledi. Daha önce Türkiye'de belediyeler tarafından cemevi yapımlarına destek verildiği biliniyordu ancak imar planına cemevinin ibadethane olarak işlenmesi ilk defa Tunceli'de gerçekleştiriliyor.


Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Edibe Şahin, belediye olarak bir çok mahallede plan çalışması yürüttüklerini belirterek, "Eski mahallelerimizden birinde de plan sağlıklaştırma çalışması yürüttük. Burada meclis olarak bir ilke imza attık. Bilindiği gibi planlarda ibadethane yerleri, sosyal donatılar, parklar, yeşil alanlar ve eğitim kurumlara işleniyor. Dersim Alevi kenti. Alevilerin cemevleri ibadethaneden sayılmamakta. Biz de meclis olarak şöyle bir karar aldık. İbadethane yerlerini işledik ama ayrıca cemevi olarak da plana işledik. Böylelikle Türkiye'de bir ilk olarak plana direkt, resmi olarak cemevi...