01 / 05 / 2024

imarda Karma kullanım alanları

imarda Karma kullanım alanları

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları!

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanlarında yapılacak yapı esasları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yönetmelik kapsamında yer alıyor..

Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Müftü Mahallesi'nde yapılacak Rize Karma Kullanım Projesi'nin yol bağlantısı için istimlak edilen konutlara, alternatif güzergahlara ve istimlak bedeline ilişkin soru önergesi hazırladı..

Piyalepaşa İstanbul'a karma kullanım ödülü!

Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards tarafından Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde 'Highly Commended Award' ödülüne layık görüldü.

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığı ile denetleniyor. İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Zeki Toçoğlu: Adakule Projesi ile lojmanlar halkın kullanımına açılacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu "Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve su depolarının bulunduğu alanda inşasına başlayacağımız Adakule Projesi ile belediye lojmanlarını hemşerilerimizin kullanımına açacağız" dedi

E.C.A Kombi kullanım alışkanlığınızı hafızasına kaydediyor!

E.C.A., sıcak su kullanım alışkanlığını hafızaya alarak, tüketici dostu Confeo Plus ve de Fortius Plus ürünleriyle performans ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor.

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanlarının işgali!

Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda “ortak yerler” Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesinde açıklanıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının işgali nasıl olur? Ortak kullanım alanlarının işgali davası nasıl açılır?

Ortak kullanım alanlarının temizliği!

Ortak kullanım alanlarından kat maliklerinin eşit olarak faydalanma hakkı bulunuyor. Bu hak ortak kullanım hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının temizliği nasıl olur ve kimler sorumludur?

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Kat maliklerinin oy birliği ile aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına ortak kullanım alanları kiraya verilebiliyor. Peki, ortak kullanım alanları satılabilir mi?

imarda Karma kullanım alanları Haberi

imarda Karma kullanım alanları

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları, tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, turizm, konut kullanımlarından konut hariç sadece birinin veya ikisinin veya tamamının birlikte yer aldığı alanlar oluyor.


Karma kullanım alanları yapılaşma koşulları Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında 19. maddede şu şekilde açıklanıyor:


Karma kullanım alanlarında;


1)  Bu alanlarda plandaki kullanım kararına bağlı olarak konut veya turizm tesisi yapılması halinde yoldan cephe alan zemin veya bodrum katların ticaret veya hizmetler sektörünün kullanımında olması ve konut veya turizm tesisi için ayrı bina girişi ve merpeni bulunması şartı aranır. Her bir kullanım için bağımsız giriş çıkış ve merpen düzenlenmesi, kullanım oranlarının ve sosyal ve teknik altyapı alanlarının imar planlarıyla tayin edilmesi esastır. İmar planında bu oran belirlenmemiş ise, konut kullanımı emsale konu alanın...