10 / 05 / 2024

imarı olmayan arsa olur mu

imarı olmayan arsa olur mu

Arsa, kent ve kasabalarda üzerine yapı kurmak için ayrılmış, kent yönetiminin sunduğu hizmetlerden yararlanabilecek nitelikte toprak parçası olarak tanımlanıyor. Peki, imarı olmayan arsa olur mu?

İmarsız arsa ne demektir?

İmarda arsa, üstüne bina yapılabilir, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçasına deniyor. Peki imarı olmayan arsa olur mu? İmarsız arsa ne demektir?

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

95 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi!

Uygun maliyetleriyle dikkat ilgi toplayan prefabrik evler, daha çok konut inşa etme izini olmayan arsa sahiplerinin ilgisini çekiyor. Her bütçeye uyum sağlayan prefabrik evlerin fiyatları, 95 bin liradan başlıyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar?  İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi...

85 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi...

Uygun maliyetleriyle dikkat ilgi toplayan prefabrik evler, daha çok konut inşa etme izini olmayan arsa sahiplerinin dikkkatini çekiyor. Her bütçeye uyum sağlayan prefabrik evlerin fiyatları, 85 bin liradan başlıyor. Peki, Prefabrik ev fiyatları ne kadar?  İşte 4 Haziran 2022 fiyat listesi...

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Altınova'da toplu konut projesi iddiası!

AK Parti Balıkesir Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere beldesinde imarı olmayan alanda toplu konut projesi yapılmasının planladığını iddia etti.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Geri gönderme merkezi için Hazine’den arsa tahsisi!

İstanbul'a kayıtlı olmayan göçmenler için çalışmaların sürdüğünü belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kendi geri gönderme merkezimizin yatak kapasitesini 6 bin civarına çıkarmak için bugün bir imza attık. Hadımköy’de bir arsa, Hazine’den onu tahsis ediyoruz." dedi.

Turgay Erdem'in villası kaçak mı? 

Niliüfer Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Turgay Erdem'in imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi...

Turgay Erdem'in villasının kaçak olduğu iddia edildi!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in, İmar Barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa inşa ettirdiği iddia edildi. Erdem'den konuyla ilgili açıklama yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in villasına inceleme! 

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, imar barışı öncesinde imar izni olmayan 1700 metrekare arsa üzerine 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddialarıyla ilgili AKP İlçe Başkanı Ufuk Ay, açıklama yaptı.

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

imarı olmayan arsa olur mu Haberi

imarı olmayan arsa olur mu

İmarı olmayan arsa olur mu?

Arsa, kent ve kasabalarda üzerine yapı kurmak için ayrılmış, kent yönetiminin sunduğu hizmetlerden yararlanabilecek nitelikte toprak parçası olarak tanımlanıyor.


Arsa üzerinde imar uygulaması için yeşil alan, yol, okul hastane gibi alanlara yer veriliyor.


En kısa tabiriyle imar uygulaması geçmeyen toprak parçası ise arazi oluyor. Arazi sınırları tepeler, dağlar, yollar, dereler, duvarlar, ağaçlıklar yolu veya işaretlerle belirleniyor.


Arazi, ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse arazi arsa niteliği kazanıyor.


Yukarıda da görüldüğü üzere, imarı olan topraklar arsa, imarı olmayan topraklar arazi oluyor. Peki, imarı olmayan arsa olur mu?


İmarı olmayan arsa olmuyor. Ancak halk arasında araziler için "imarı olmayan arsa" sıfatı kullanılabiliyor. Bu imarı olmayan arsalar da arazi olup, kanundaki arazi hükümleri dışında çıkamıyor.


Örneğin imarı olmayan arsa üzerinde...