14 / 05 / 2024

imf büyüme beklentisi 2015

imf büyüme beklentisi 2015

Uluslararası Para Fonu (IMF), düşen petrol fiyatlarının küresel ekonomiyi desteklemesine karşın bazı risklerin büyümeyi yavaşlattığını belirterek, 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2023-2024 seneleri için büyüme beklentisini açıkladı. Buna göre Moody's'in beklentisi yukarı yönlü oldu.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılına yönelik küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.9 seviyesinden 4.4'e düşürdü.

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

IMF Türkiye büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisi için 2021 yılının büyüme beklentisini yüzde 5.8'e düşürdü.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 6'ya yükseltti!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

IMF Türkiye'nin büyüme tahminlerini değiştirmedi!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'nin büyüme tahminlerinde bir değişikliğe gitmedi.

AA Finans 1. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler, GSYH'nin 1. çeyrekte yüzde 5,2 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin 2020 yıl sonu büyüme beklentisi yüzde eksi 1,5 oldu.

IMF Kovid-19 etkisiyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik durgunluğun etkisi ile bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini düşürürken, 2021 yılına dair beklentisini yükseltti.

IMF, Türkiye'nin büyüme tahminini 0,4 puan düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm (DEG) Raporu'nun Nisan 2017 sayısını yayımladı. IMF Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini 0,4 puan düşürerek yüzde 2,5'e çekti.

imf büyüme beklentisi 2015 Haberi

imf büyüme beklentisi 2015


Uluslararası Para Fonu (IMF), düşen petrol fiyatlarının küresel ekonomiyi desteklemesine karşın bazı risklerin büyümeyi yavaşlattığını belirterek, 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti. 


IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporunu güncelledi. Buna göre, bu yılki büyüme beklentisi yüzde 3,8'den yüzde 3,5'e çekildi. Gelecek yıla yönelik tahmin de yüzde 4'ten 3,7'ye geriledi.  


Revizyonun, Euro Bölgesi, Japonya, Çin ve Rusya ekonomilerindeki zayıflıkları yansıttığı belirtilirken, ekimde yayımlanan bir önceki IMF raporundan bu yana küresel ekonomiyi yönlendiren faktörlerin, düşen petrol fiyatları, güçlenen ABD doları, gelişmiş ülkeler arasında artan farklılıklar ve yükselen piyasa ekonomilerdeki faiz artışı olarak sıralandı.  


Raporda, eylül ayından bu yana yüzde 55 gerileyen petrol fiyatlarının, petrol ihracatçısı ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkilemesine rağmen küresel ekonomiyi gelecek birkaç yıl boyunca destekleyeceği...