19 / 05 / 2024

ımf politikaları

ımf politikaları

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan,'Cumhurbaşkanı ve hükümetin IMF politikalarına karşı durduğu yeri son derece önemli buluyoruz ve destekliyoruz.' dedi.

Yeni arz olan şirketlerin kar temettü politikaları!

Ateşin yükseldiği borsa ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da yeni arz olan şirketlerin kar temettü politikalarını paylaştı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 

12'nci Kalkınma Planı kapsamında konuttaki hedefler belirlendi. Peki planda hangi konut politikaları var? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan milyonlarca vatandaşımızın meraklarını giderek açıklama gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

Ünlü bankadan inanılmaz açıklama: Seçim öncesi ekonomide zorlu dönem! Cari açık ve para politikaları ön planda!

Türkiye ekonomisindeki endişeler artıyor. Sürdürülemez para politikaları ve yüksek cari açık sorunu nedeniyle Türk Lirası zayıflama riskiyle karşı karşıya. Cari açığı finanse etmek için kaynak bulmak zor, azalan döviz rezervleri sorunu daha da karmaşıklaştırıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan müjdeli haber: Yeni Destek Programları Yolda!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, destek ödemeleri konusunda vatandaşların daha iyi koşullarda faydalanabilmesi için yeni düzenlemeler üzerinde çalışmaktadır. Bu düzenlemelere ilişkin ayrıntılar haberimizde bulunmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan büyük mayıs müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik yapılacak ödemenin detaylarını öğrenen vatandaşlar büyük bir sevinç yaşadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 15 Mayıs müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 15 Mayıs müjdesi geldi. Bakanlık tarafından açıklanan müjdenin detayları haberimizde...

ımf politikaları Haberi

ımf politikaları

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin Uluslararası Para Fonu (IMF) politikalarına karşı durduğu yeri önemli bulduklarını ve desteklediklerini belirterek, "IMF'nin kapısına bir daha asla gidilmemeli. Çünkü IMF politikaları yoksulluk, kriz, fakirlik ve aynı zamanda sosyal haklarda geriye gidiş demektir." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMF ile ilişkileri 11 Kasım 1947'de başlayan Türkiye'nin, bugüne kadar 19 stand-by anlaşması imzaladığına dikkati çekti.

Türkiye'nin IMF ile son anlaşmayı 2005'te imzaladığını ve borcunu 2013'te bitirdiğini vurgulayan Arslan, "2005'ten bugüne kadar kamuoyunda belli çevreler, IMF ile anlaşılmaması halinde kriz yaşanacağını empoze ediyor. Sayın Cumhurbaşkanının IMF ile bir daha masaya oturmama kararının ardından bile bu çevreler hükümete baskı kurmaya çalıştı, hala da çalışıyor. Bu bizi ciddi şekilde endişelendiriyor." ifadelerini kullandı.

IMF ile...