17 / 05 / 2024

imkon başkanı kim

imkon başkanı kim

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30’a yakın artış, müteahhitlerin maliyet artışından kaynaklı zararlarını artırmıştır. Bu zararlar bir kararnameyle derhal karşılanmalı, sektör, oluşabilecek buhrandan kurtarılmalıdır" dedi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

İMKON Başkanı Tellioğlu: Sektörün mesleki çerçevesi yok

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de sektörün sorunlarının yüzde 90'ının sektörün mesleki çerçevesinin olmayışından kaynaklandığını söyledi. Tellioğlu, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde konuştu.

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu: Bazı inşaatlarda kalitesiz demir kullanılıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, incelemelerde bazı inşaatlarda S 420 kalitesi dışında demir kullanıldığının tespit edildiğini, kimi demir üreticilerinin müteahhitlere düşük kalitede demir verdiğinin anlaşıldığını belir

İMKON Başkanı'ndan Ak Saray yorumu!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni Cumhurbaşkanlığı binasının Türk müteahhit, mühendis ve mimarlarının geçmişten geleceğe uyum ve başarısının en güzel şekliyle uygulanması olduğunu ifade etti.

Başkan Topbaş’a Kore Devlet Nişanı verildi!

Başkan Kadir Topbaş’a Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye tarafından imzalanan “Kore Devlet Nişanı” verildi. Nişanı, “İstanbul Kore’de 2014” etkinliklerinin açılışında Güney Kore Kültür Spor ve Turizm Bakanı Kim Jongdeok takdim etti.

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu: Kasım'da istihdamın yüzde 6,9'u inşaatta!

Türkiye'de istihdam oranlarına en fazla etki eden sektörler arasında yer alan inşaat sektörü adına değerlendirmelerde bulunan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, TÜİK verilerine göre, 2011 yılının Kasım ayında istihdam edilenlerin yüzde 6,9'unun i

Borova Yapı Endüstri'de Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Uzunova istifa etti!

Borova Yapı Endüstri'de Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Uzunova görevinden ayrıldı

Amasya Mimarlar Odası Başkanı ve 4 kişi daha tutuklandı!

Sivas merkezli olarak 3 ilde yapılan "ihale usulsüzlüğü" operasyonunda, aralarında Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü ile Amasya Mimarlar Odası Başkanının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı

Vakıf GYO başkan vekili Ahmet Candan istifa etti!

Vakıf GYO'da yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili Ahmet Candan istifa etti

imkon başkanı kim Haberi

imkon başkanı kim

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, dolardaki bir yıl içindeki yüzde 30’a yakın artışın, müteahhitlerin maliyet artışından kaynaklı zararlarını artırdığını belirterek, "Bu zararlar bir kararnameyle derhal karşılanmalı, sektör, oluşabilecek buhrandan kurtarılmalıdır" dedi. 


Tellioğlu, yazılı açıklamasında, döviz kurunun yükselmesinin, yüzde 70-90 arasında ithal ürün kullanan ve kamuya yüzde 10’lar civarında kar marjıyla iş yapan müteahhitleri batırma noktasına getirdiğini ifade etti.


İş adamları ve yatırımcı müteşebbisler olarak her zaman devlete ve ekonomiye güvendiklerini belirten Tellioğlu, bu gibi olağanüstü durumlarda devletin kendi güvencesi olduğu alanlarda vergi mükelleflerini yalnız bırakmaması ve mağduriyetini karşılaması gerektiğini savundu. 


Tellioğlu, "Kamu İhale Kurumunun vurdumduymazlığı ve hantallığı bu aşamalarda bu tür işlerin kriz ortamına sürüklenmesinin birinci sebebidir" iddiasında bulunarak, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Kamu İhale Kurumu ve yapısı derhal gözden geçirilmeli ve...