23 / 07 / 2024

İMSAD ağustos raporu

İMSAD ağustos raporu

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. açıklanan rakamlara göre; inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 artış kaydetti.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 5,4 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla Ekim 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Ağustos 2023’te geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,4 artış gösterdi.

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 2,87 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ağustos 2021 sonuçlarına göre Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek ikinci aylık ihracatı kaydedildi.

İnşaat malzemeleri üretimi Ağustos'ta en yüksek seviyeye çıktı!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos ayı sonuçlarına göre, İnşaat malzemeleri üretimi Ağustos'ta en yüksek seviyeye çıktı...

Akfen GYO Ağustos 2020 aylık yatırımcı raporu!

Akfen GYO Ağustos 2020 aylık yatırımcı raporu yayınlandı. Söz konusu düzeltmeler raporda rakamsal bir değişiklik yaratmıyor.

Merkez Bankası Ağustos Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

TÜİK ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,86 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 11,77 olduğunu açıklamasının ardından TCMB'nin Ağustos Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.

Akfen GYO Ağustos 2019 yatırımcı raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ağustos 2019 yatırımcı raporunu yayınladı. İşte Akfen GYO Ağustos 2019 yatırımcı raporu...

İnşaatta Ağustos ayında 1,61 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD, ‘İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ağustos 2018 sonuçlarını açıkladı. 

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ağustos ayı verileri açıklandı. Verilere göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi 90,07 puan oldu.

Yeni Konut Fiyat Endeksi Ağustos'ta yüzde 0,39 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ağustos Raporu açıklandı. Yeni konut fiyatları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.39 oranında arttı.

İnşaat sektöründe son 3 yılın en zayıf Ağustos ayı yaşandı!

Türkiye Hazır Beton Birliği, "Hazır Beton Endeksi" 2018 Ağustos Ayı Raporu’nu açıkladı. Son 4 aydır inşaat faaliyetlerindeki yavaşlama nedeniyle Faaliyet Endeksi ağustos ayında Bayram tatilinin de etkisi ile yılın en düşük performansını sergiledi...

Akfen GYO Ağustos 2017 Aylık Yatırımcı Raporu'nu yayınladı!

Akfen GYO "Aylık Yatırımcı Raporu " kapsamında Ağustos 2017 verilerini yayınladı. İşte ilgili yatırımcı raporu.

Yeni Konut Fiyat Endeksi Ağustos 2017 Raporu açıklandı!

Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Ağustos 2017 Raporu'nu açıklandı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ağustos ayında bir önceki aya göre %0.40 oranında arttı.

İnşaatta yeni iş siparişleri Ağustos'ta arttı!

İnşaat sektöründe Mart ayından beri durgun seyreden yeni iş siparişleri seviyesi Ağustos'ta arttı. İMSAD tarafından yayımlanan raporda sektörün bu artıştan moral bulduğu ifade edildi.

İMSAD ağustos raporu Haberi

İMSAD ağustos raporu

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan ‘Ağustos 2021 Sektör Raporu yayınlandı Raporda yer alan detaylara göre;  inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2020 senesinde pandeminin meydana çıkardığı yeni koşulların etkileri gerisinde kaldı. Pandemi ile 2020 senesinin Nisan ayında üretim yüzde 24,1, mayıs ayında yüzde 26,8 daralma yaşadı. Sanayi üretimi 2020 yılı Haziran ayında ise hızlı bir geri dönüş yaptı ve yüzde 27 yükseldi. Bu geri dönüşte kamunun inşaat sektörüne verdiği destekler ve yarım kalan inşaatlardaki canlanma etkilendi.

2021 senesinin ikinci yarısında ise hem iç hem de dış talepte önemli bir hareketlilik yaşandı.Kamunun inşaat sektörüne yönelik destekleri ile hareketlenen inşaat işleri yurt içinde talebi olumlu yönde etkiledi. Yurt dışında ise küresel tedarik zincirinde meydana gelen...