20 / 05 / 2024

İnanç Sözer açıklamaları

İnanç Sözer açıklamaları

İnanç özer: "Enerji fiyatlarındaki zamlar ve mevsimsel etkilerle giyim fiyatlarındaki artışlarla ekim ayında enflasyon aylık bazda yüksek bir artış kaydederken, yüksek seyreden gıda fiyatları da enflasyondaki iyileşmeyi geciktiriyor" dedi

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlara 'Yarısı Bizden' çağrısı: 10 bağımsız bölümlü apartman için 14 milyon TL destek! Sakın kaçırmayın!

Konut sektörü temsilcileri İstanbul'da başlayan 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti. İşte kampanyanın detayları ve uzmanların açıklamaları...

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Asgari ücrete ara zam konusu son günlerde sık sık gündeme geliyor. Asgari ücrete ara zam gelir mi? Peş peşe gelen açıklamalar şaşkına çevirdi! Şimdi bakın! 

Asgari ücret hesaplamalarında nefesler tutuldu! 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen göz atın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan asgari ücret zamları arama motorlarında da sık sık araştırılıyor. Asgari ücret hesaplamalarında nefesler tutuldu... 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi... Hemen göz atın...

Asgari ücret ve EYT’de açıklamaların ardı arkası kesilmiyor! AK Partili isim son açıklamayı yaptı

Milyonlarca insan asgari ücret ve EYT ile ilgili son karara odaklanmışken AK Parti hükümetinden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. İşte detaylar…

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!

Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati başkanlığında gerçekleşti. Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı. 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz emekli zam oranı belli oldu mu? Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar…

Milyonlarca emeklinin gündeminde "2022 yılında emekli zammı ne kadar olacak ve zam oranı ne zaman açıklanacak? " sorusu yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. İşte detaylar...

Altının sır perdesi aralanıyor! Herkesi heyecanlandıracak açıklamalar şimdi geldi!

Dolar kuru yükselmeye devam ederken altın fiyatları da yukarı yönlü hareket ediyor. Altının ons fiyatı bugün 1800 dolar seviyelerinde işlem görürken, altının ne olacağını herkes merak ediyor. analistlerden heyecanlandıran açıklamalar geldi. Altının sır perdesi aralanıyor!

İnanç Sözer açıklamaları Haberi

İnanç Sözer açıklamaları


Enflasyon hesaplamasındaki en yüksek katkıya sahip gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki fiyat artışı, tüketici enflasyonunu (TÜFE) yükseltmeye devam ediyor.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerinden derlediği bilgiye göre, enflasyon hesaplamasında ana harcama grupları içerisinde yüzde 24,45'lik ağırlığa sahip olan "gıda ve alkolsüz içecekler"in yılbaşından bu yana artan fiyatları TÜFE'yi yükseltmeyi sürdürüyor. 


Yılbaşından itibaren kuraklık ve don gibi nedenlerle yükseliş eğilimini sürdüren gıda fiyatları, ekim ayında aylık bazda yüzde 2,65 ve yıllık bazda yüzde 12,56 artarken TÜFE'ye aylık ve yıllık bazda etkisi  sırasıyla 0,63 ve 3,07 puan oldu.


Ekim ayında tüketici enflasyonu enerji fiyatlarındaki zamlar, giyim fiyatlarındaki artışlar ve yüksek seyreden gıda fiyatlarının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 1,90 artarak aylık bazda son 9 ayın en yüksek seviyesini gördü. 


Bu arada...