07 / 05 / 2024

inanlar inşaat borç

inanlar inşaat borç

İflasını isteyen ve geride yüzlerce mağdur vatandaş bırakan İnanlar İnşaat'a 1.1 milyon lira ödeyip tapusunu alamayan Ezgi Yüce, tapuya haciz konulduğunu görünce dava açtı. Aynı sitede toplam 90 mağdur olduğu, 19 daireye 35 milyon liralık ipotek ve haciz konulduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

Akkuyu inşaatında çalışan ve Rusya'ya dönen kişiler karantinaya alındı!

Akkuyu nükleer santralinin inşaatında çalışan ve Sosnovıy Bor şehrine dönen kişiler karantinaya alındı...

YDA İnşaat borçlanma aracı ihraç edecek!

YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru onaylandı...

Mudurnu Burj Al Babas projesinin inşaatı durdu!

Şato tipi mimarisiyle tartışmalara konu olan Burj Al Babas projesinin inşaatı Burj Al Babas İnşaat'ın iflas etmesi nedeniyle durdu. Firmanın piyasaya 27 milyon dolar borçları olduğu açıklandı.

Ümraniye'de inşaat alanı rekoru!

İstanbul Ümraniye Belediyesi tarafından 15 yılda ilçeye hiç borçlanmadan 450 kalıcı eser kazandırdı. Sosyal belediyecilik hizmetlerinde de önemli çalışmalara imza atan belediye, verilen ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı.

İnanlar İnşaat mağdurlarına bir kötü haber daha!

İnanlar İnşaat'tan krediyle ev alan ancak tapusunu alamayanlara bir kötü haber de mahkemeden geldi. İstanbul Tüketici Mahkemesi, İnanlar'ın borçlarına karşılık bankaların başlattığı icra takiplerinin durdurulması ve devam eden kredi ödemelerine tedbir kararı verilmesi talebini reddetti.

İnanlar İnşaat'tan ev alanlara kredi şoku!

İnanlar İnşaat’ın iflası projelerinden daire alanları ‘milyonlarca’ liralık borç yüküyle karşı karşıya kaldılar. Daire tapularını üzerine almak isteyen malikleri, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması sebebiyle yıllarca sürecek bir dava bekliyor. 

İnşaat firmalarının banka borçları ertelenmeli!

Prof Dr. Aydın Ayaydın, inşaat firmalarının banka borçlarının ertelenmesi veya bir miktar ek finansman sağlanması gerektiğini ifade etti.  Ayaydın, Mardinli İşadamları Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği etkinliğe konuk oldu.

Niğde'deki kapalı spor salonunun inşaatı meclis gündeminde!

Niğde-Bor yolu üzerindeki kapalı spor salonu inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut alıcıları bankalar yerine inşaat firmalarına borçlanıyor!

Darbe girişimi sonrası inşaat şirketleri kampanya atağına başlayıp 120 ay 0.70 faiz imkânı sununca konut pazarı canlandı. Bankalar da faizleri düşürdü.

inanlar inşaat borç Haberi

inanlar inşaat borç

Habertürk Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine göre, ortadan kaybolup iflas talebini sosyal medya hesabından duyuran Serdar İnan'ın şirketi İnanlar İnşaat, geride 12 projede yaklaşık 900 mağdur bıraktı. Daire sahipleri ise inşaat firmasının kredi oyunu ile karşı karşıya kaldı.

İstanbul Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'deki lüks site de bu projelerden birisi. Evlerini teslim aldıktan sonra tapularını almak isteyen daire malikleri, 'konut kredisi' yerine kendilerine 'proje kredisi' kullandırıldığını öğrenince şirketin borcuna da ortak olmuş oldu. 90 kadar site sakini, tapularının üzerine milyonlarca liralık ipotek ve haciz konulduğunu öğrendi. İnanlar İnşaat'ın yarım milyar liralık borcuyla karşı karşıya kalan daire sahipleri, soluğu mahkemede aldı.

TAPUYU TESLİM ETMEDİ

Mimar Ezgi Yüce de avukatı Eren Özden aracılığıyla yaşadığı Uskumruköy'deki dairesinin tapusunu almak için dava açtı. İstanbul Tüketici Mahkemesi'nde İnanlar İnşaat ve...