03 / 05 / 2024

İnci Pastanesi yeni yeri

İnci Pastanesi yeni yeri

Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi İnci Pastanesi, bulunduğu binadan tahliye edilmesinin ardından Beyoğlu Mis Sokak'taki yeni yerinde yeniden açıldı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 

12'nci Kalkınma Planı kapsamında konuttaki hedefler belirlendi. Peki planda hangi konut politikaları var? İşte ayrıntılar...

Migros'tan 70’nci yıl indirimleri! Bebek bezlerinde yüzde 40 ve çamaşır deterjanlarında yüzde 25 indirim!

Migros, 70’nci yılını yeni indirim kampanyasıyla kutluyor. Bu doğrultuda, Bebek bezlerinde yüzde 40 ve çamaşır deterjanlarında yüzde 25 indirim fırsatı başladı. İşte 12 Ekim 2023 Migros fiyat listesi...

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. Yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarih verildi. 

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

TOKİ 7'nci etap Şubat ayı kura takvimi yayınlandı! İşte 1-8 Şubat 2023 yeni ay il il kura çekiliş tarihleri

TOKİ 7'nci etap kura takvimi belli oldu. Peki, bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapılacak? İşte TOKİ il il güncel kura takvimi..

TSKB GYO'nun esas sözleşme tadil metni yayınlandı!

TSKB GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7'nci maddesinin yeni şekline ilişkin uygun görüş alınması amacıyla 24 Eylül 2021 tarihinde Kurul'a başvuru yapıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi açılışa hazır!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi Habibler-Hasdal şantiye alanında tamamlanan çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni kesimin açılışa hazır olduğunu dile getirdi.

Tosyalı Holding’ten İskenderun 2’nci OSB'ye 1 milyar dolarlık yatırım!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı gelecek yatırımlarına dair açıklamalarda bulundu. Fuat Tosyalı, “İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni çelik yatırımı için kolları sıvadık. 1 milyar dolarlık bu yatırıma 2020’de başlayacağız” dedi...

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi!

6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi.

2'nci Abdülhamid'in miras davasında yeni gelişme!

Hacı İzzet Paşa’nın torunları, Sultan 2’nci Abdülhamid’in mirasıyla ilgili 'Dedemizin mirası Sultan’ın şahsında devlete bağışlandı. Miras talep edenlerin bu hususa da dikkat etmesi gerekir' dedi.

7'nci kez taşınacak Yusufeli sakinlerinin yeni yer heyecanı!

Artvin'de, 151 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ve baraj inşaatı sebebiyle 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli ilçesinde, yöre sakinleri, ilçenin yeni yerleşim bölgesi Yansıtıcılar mevkisini ziyaret etti. 

İnci Pastanesi yeni yeri Haberi

İnci Pastanesi yeni yeri

İstiklal Caddesi üzerindeki Cercle d'orient Binası'nda 68 yıl hizmet veren ve 7 Aralık 2012'de tahliye edilen tarihi İnci Pastanesi, 70 günlük aranın ardından müdavimleriyle yeniden buluştu. İlk gün pastanenin kendine özgü profiterolleri de satışa sunuldu. 

     Beyoğlu'nda Mis Sokak'ta 4 katlı bir binanın giriş katında yeniden hizmet vermeye başlayan tarihi pastanenin işletmecisi Musa Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnci Pastanesi'nin herkesin aklında bir şeyi canlandırdığını söyledi. 

     Ateş, Türkiye'de birçok değerin bulunduğunu ve bunlara sahip çıkılmasının önemine işaret ederek, İnci Pastesi'nin emsalinin bulunmadığını vurguladı. 

     Pastanenin kendi ürünleriyle ün kazandığını aktaran Ateş, ''Beyoğlu'nda her pastanenin bir özelliği vardır. Bu pastane de profiterolün anası-babasıdır. Bunların ne yazık ki değerini bilmiyoruz ama yok etmesini çok iyi beceriyoruz. Burayı yok etmeye çalıştılar. O...