06 / 05 / 2024

İnci Sineması mahkeme kararı

İnci Sineması mahkeme kararı

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnci Sineması'nın yerine yapılan projeye suç duyurusu!

İnci Sineması'nı yıkan otel ve AVM projesine istanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam suç duyurusunda bulundu.

Devremülk davalarında görevli mahkeme!

Bir mülkün, yılda belli günlerini satın alınabildiği sisteme devremülk deniyor. Devremülk sözleşmesi yaptıktan sonra, devremülkün iptalini isteyen kimseler, karşı tarafa dava açabiliyor. Peki, devremülk davalarında görevli mahkeme hangisidir?

Arçelik EMEA Bölgesi'nde 2'nci büyük şirket oldu!

Güney Afrika'nın en büyük beyaz eşya üreticisi Defy'yi satın alarak küresel pazarını genişleten Arçelik A.Ş, EMEA Bölgesi'nde 2'nci oldu. Mustafa Koç, "Defy, Afrika'daki stratejik hedeflerimiz için anahtar" dedi

1963 yılında Emek Sineması yepyeni bir şekilde hizmete girmiş!

1963 yılında, Emek Sineması yepyeni bir dekor ve özelliklerle halkın hizmetine girmiş. İki buçuk milyon liraya mal olan sinema Türkiye'nin en lüks sineması unvanını almış.

Arsa payının düzeltilmesi davası görevli mahkeme!

Bina içindeki değerlerine göre belirlenen ortak mülkiyet payı olarak da bilinen arsa payının düzeltilmesi için dava açılabiliyor. Peki, arsa payının düzeltilmesi davası görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Mahkeme, Ataköy'deki inşaatlara dur dedi!

stanbul Ataköy sahilinde devam eden inşaatlarla ilgili son bir mahkeme karar daha geldi. Mimarlar Odasının yapılaşma sürecinde bir üst mahkemeye yaptığı itiraz haklı bulundu ve inşaatlara yeniden 'dur' dendi.

5 Ocak Stadı’nın yerine AVM yapılmasına mahkeme ‘dur’ dedi!

Mahkeme, odanın talebini haklı buldu ve yürütmeyi durdurdu. 1. İdare Mahkemesi, stadyumun konut ve ticaret alanına çevrilmesi yönündeki girişimlerin, 'şehircilik ilke ve planlama esaslarına uymadığını' saptadı.

TOKİ Çeşme Evleri'ne durdurma kararı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Çeşme evlerini mahkeme durdurdu TOKİ'rıin Çeşme'ye yapacağı konutlarla İlgili Mimarlar Odası'nın açtığı davada, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi engelledi...

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında!

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında. Üküdar'da yer alan Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı.

Yeni Melek Sineması tekrar açılıyor!

Beyoğlu’nda eski sinemaların kapandığı, Emek Sineması tartışmasının sürdüğü bir dönemde, iyi haber Yeni Melek’ten geldi. 20 yıldır kapalı olan sinema yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılacak.

Yeni Melek Sineması 30 yıl sonra tekrar açılıyor!

Beyoğlu’nda eski sinemaların kapandığı, Emek Sineması tartışmasının sürdüğü bir dönemde, iyi haber Yeni Melek’ten geldi. 30 yıldır kapalı olan sinema yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılacak.

İnci Sineması mahkeme kararı Haberi

İnci Sineması mahkeme kararı

İstanbul Pangaltı’daki İnci Sineması’nın yıkılmasına sebep olan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Dava sürecinde yıkılan İnci Sineması’nın yerinde inşaat yükselirken alınan karar tepkilere neden oldu. 

Birgün Gazetesi'nden Serbay Mansur'un haberine göre İnci Sineması’nın yıkım kararını 2012 yılında Planlama Müdürlüğü’nün karşı çıkmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi aldı. Akabinde CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğan söz konusu plan tadilatını yargıya taşıdı. Ancak dava sonuçlanmadan Yeşilçam filmlerinin tarihi mekanı İnci Sineması, yerine otel yapılmak için yıkıldı.

Eski CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Doğan’ın, İstanbul 8 İdare Mahkemesi’ne taşıdığı İnci Sineması’nın yıkılmasını sağlayan 1/5 binlik plan değişikliği mahkemece iptal edildi. Mahkeme kararında, yeni imar planında kent içi trafiğin artacağı, kamu yararı ve şehircilik ilkelerine aykırılığı gibi gerekçeler yer aldı.

BirGün’e konuşan eski İstanbul...