06 / 05 / 2024

İnciraltı eylemleri

İnciraltı eylemleri

İzmir'de İnciraltı-Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği üyeleri imar planında, bazı işadamlarının arazilerine, belediye tarafından daha fazla imar hakkı tanındığını belirtip, bu duruma basın açıklamasıyla tepki gösterdi

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut yaptığı açıklamada 18 Uygulama sürecinin yakında başlayacağını anımsatarak, toprak sahiplerine önemli uyarılar yaptı. İşte Tayfun Karabulut'un o açıklamaları...

Yılan hikayesine dönen İnciraltı yeniden askıda! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı İnciraltı planlarına vatandaşlar ve kentteki bazı ilçe belediyelerinden itirazlar gelmişti. Bakanlık İnciraltı planlarını revize ederek yeniden askıya çıkardı.

İzmir Balçova'da gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! İhalesi 2 Aralık'ta!

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir ili, Balçova ilçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

İzmir İnciraltı'da imar planları askıya çıkıyor!

İnciraltı ve Bahçelerarası planlama sorunun çözümü noktasında uzun süredir çalışma yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçedeki mülk sahipleriyle bir araya geldi. 

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

İzmir'de 14 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir 23. İcra Dairesi, İzmir ili, Balçova ilçesi, İnciraltı Mahallesi, 2270 ada, 12 parselde yer alan 1 adet otel, 6 adet dükkan/iş yeri ve 1 adet müştemilat nitelikli yapıyı 14 milyon 55 bin 471 TL'ye satıyor...

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

İzmir'de 'İnciraltı planı' beklentisi!

İzmir'in en değerli alanlarından birisi olan Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinde bulunan toplam 5 bin dönümlük tarım alanının, sağlık turizmine açılması için yeniden planlanmasını isteyen hak sahiplerinin bekleyişi devam ediyor.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

İzmir'e 10 milyar dolarlık yatırım geliyor! 

İNGEDER Başkanı, İnciraltı’nın planlanması halinde İzmir'e 10 milyar dolarlık yatırım geleceğini söyledi. Yeni planlamalarla bölgeye oteller, hastaneler ve kısmı konut alanları inşa edilecek. 

Ömer Faruk Kavurmacı'nın duruşması bugün!

FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik davada tutuklu yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı, bilirkişi raporuna ilişkin "Ağabeyimin ve bazı çalışanların eylemleri konusunda bilgi sahibi değilim. Çalışanlar da benim dahlim olmadığını söylemişlerdir." dedi.

İnciraltı eylemleri Haberi

İnciraltı eylemleri

İzmir'de İnciraltı-Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği üyeleri, imar planında, bazı işadamlarının arazilerine, belediye tarafından daha fazla imar hakkı tanındığını belirtip, bu duruma basın açıklamasıyla tepki gösterdi, protesto yürüyüşü düzenlendi. Dernek Başkanı Ekrem Şen, şunları söyledi; "Burası Bakanlar Kurulu kararıyla 1991 yılında turizm bölgesi ilan edildi. Bu merkez ilan edüdiğinde Türkiye genelinde bu şekilde 30 bölge vardı. 0 30 bölge içinde inciraltı 19. sıradaydı bir tek gelişmeyen ve pı ojesi olmayan İnciralü kaldı. 6 Ağustos 2013'te, bizim arazilerimizle ilgili çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onandı. Bakanlık, buradaki projeyi Buyukşehir ve Balçova belediyelerinin isteğine göre yaptı. Biz yeni parselasyonu yapılan tapularımızı beklerkea Belediye, Bakanlığın onayladrğı planların iptali için dava açmış....