28 / 04 / 2024

inciraltı toprakları için kamu yararı kararı

inciraltı toprakları için kamu yararı kararı

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 1.337 konutu için 'ÇED gerekli değil' dendi!

"Çılgın proje" Kanal İstanbul’a 233 metre mesafede TOKİ tarafından inşa edilmesi hedeflenen 1.337 adet konut için yeni bir karar alındı. Baklalı Köyü’nün el değmemiş topraklarına inşa edilecek toplu konut inşaatı için çevresel etki değerlendirmesine gerek bulunmadı. İşte ayrıntılar...

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Rodos’tan kalma ata toprak için Türk mirasçılardan dava!

Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan mübadele anlaşmasının dışında kaldıkları için Rodos’tan göç edenlere dedelerinden kalma topraklarını alabilecek. Emsal olacak ilk dava açıldı.

İsrail'den Yahudi yerleşim birimleri için 20 milyar dolarlık yatırım!

İsrail, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin inşası ve genişletilmesi için 20 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi.

Suriyeliler için yerli mimaride yeni konutlar yapılacak!

ABD'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mülteciler için ise "Yerli mimariyle buralarda konutlar yapalım ve Suriyeli kardeşlerimiz de burada yerleşmiş olsun. Kendi topraklarımızda konutlar yapmaya da hazırlanıyoruz'' dedi.

TANAP çalışmalarında tarım için verimli topraklar saklanıyor!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, proje esnasında kazılan yerlerdeki tarım için verimli toprakları sakladıklarını söyledi..

Karşıyaka-İnciraltı köprüsü İzmir için şart!

Karşıyaka-İnciraltı köprüsünün izmir için şart olduğunu vurgulayan AKP İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, 'Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir'in iki yakasına sandık kuracağız. "dedi.

İsrail Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim birimleri için ihale açıyor!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs'te bulunan Har Homa yerleşimlerinde 130 ilave birim inşası için ihale açma kararını şiddetle kınadığını bildirdi

İtalya 4 milyar Euro vergi için Vatikanın kapısına dayanacak!

Borç krizini aşmak için 30 milyar Euroluk tasarruf paketi açan İtalya, Vatikanın İtalya topraklarındaki taşınmaz mallarını vergilendirmeye hazırlanıyor

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

AVM'ler için dumanlı saha açma teklifi yapıldı!

Mayıs 2008'de alışveriş merkezlerinde sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından yaşanan ciro kaybını telafi etmek için AMPD ilgili bakanlıklara yazılı dilekçe göndererek, sigara odaları ve özel bölümler yapılmasını önerdi

inciraltı toprakları için kamu yararı kararı Haberi

inciraltı toprakları için kamu yararı kararı

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı (İNGEDER) Tayfun Karabulut, İnciraltı  toprak sahipleri için kamu yararı kararı belgesinin aldınığını ve planlama önündeki en büyük engelin kalktığını açıkladı. Milliyet'te yer alan habere göre; Karabulut, gösterdikleri özveriden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti MKYK Üyesi İzmir Milletvekekili Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür etti.

Tet tek talepleri iletti 

Ankara’da, Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman’ı ziyaret ederek toprak sahiplerinin görüş, öneri ve taleplerini ilettiğini belirten Karabulut, “Planlarımızın İzmir’in ve İzmirlinin tüm hassasiyetlerinin göz önüne alınarak yürütülmekte olduğunu bir kez daha gördük. Bakanlığımız tüm görüşleri, katılımcı bir şekilde alarak sadece şehrimize değil, ülkemize katma değer getirecek eşsiz bir plan üzerinde çalışma yürütüyor. Ankara’dan İzmir’e mutlu döndük. Planlar tamamlandığında...