17 / 07 / 2024

inegöl imar ve şehircilik bilgilendirme toplantısı

inegöl imar ve şehircilik bilgilendirme toplantısı

Mimarlara ve İnşaat Mühendislerine yeni dönem faaliyet ve çalışmaları hakkında Belediye Meclis salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Çevre, imar ve enerji için mahkemeler kurulacak!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Buna göre, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak...

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

İzmir Lübbey'deki koruma amaçlı imar planı çalışmaları TBMM'de!

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey Mahallesi'nde koruma amaçlı imar planı ve restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Meram'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Konya’nın merkez İlçe Meram Belediyesi, ilçenin imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü için imar düzenlemeleri ve 18. Madde uygulamalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. 

Sedat Özkan: Asıl siluet ve imar krizi Boğaz’da!

İBB İmar Komisyonu üyesi CHP'li Sedat Özkan, "Sadece 16/9'da değil, asıl imar ve siluet sorunu Boğaz'da. Koca iş merkezleri yükseldi. Yüzlerce binaya yıkım kararı var'' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı toplanacak!

Büyükşehir Belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştiği Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı toplanacak

inegöl imar ve şehircilik bilgilendirme toplantısı Haberi

inegöl imar ve şehircilik bilgilendirme toplantısı

Mimarlara ve İnşaat Mühendislerine yeni dönem faaliyet ve çalışmaları hakkında Belediye Meclis salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ve Müdürlük çalışanları ile Yapı Denetim firma temsilcileri, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri katıldı.


Bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Bizler işlerin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ile alakalı yeni bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bu yeni oluşumu da konunun taraflarıyla paylaşalım istedik. Biz sizlerle artık et ile tırnak gibiyiz. İşlerin yürütülmesi sırasında aksayan yönler tabi ki oluyor. Konunun muhatapları tarafından oluşan bu sıkıntılar bizlere iletiliyor. Bazen de bizler ilgili kişilere gerekli konularda isteklerimizi iletiyoruz. Bugün de karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak işlerimizi daha iyi bir şekilde yapmak için böyle bir toplantıyı düzenlemek...