29 / 04 / 2024

İnegöl tavuk çiftliği eylem

İnegöl tavuk çiftliği eylem

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Sülüklügöl Mahallesi mevkiine yapılmaya başlanan tavuk çiftliği vatandaşları ayaklandırdı.Vatandaşlar, tavuk çiftliği önünde eylem yaparak, inşaatı durdurdu. Heyet, inşaatı devam eden tavuk çiftliğinde inceleme yaptı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği'yle ilgili önerge verildi!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Atatürk Orman Çiftliği ilgili soru önergesi verdi. Tekin Bingöl, sorularının Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Neslihan Kozanoğlu'nun Çatalca Cumhuriyet Köyü'ndeki lüks çiftliği!

Neslihan Kozanoğlu,  pandemi sonucunda yasakların yükseldiği günlerini Çatalca Cumhuriyet Köyü'nde kendi çiftliğinde geçirdi. Kozanoğlu, yaz aylarında ise çiftliğini özel organizasyonlar için de kiralıyor. 

Konya Karatay'da 15.5 milyon TL'ye icradan satılık tavuk çiftliği!

Konya 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Konya ili, Karatay ilçesi, Erler Mahallesi, 5740 ada, 94 parselde yer alan tavuk çiftliği ve arsayı 15 milyon 495 bin 923 TL'ye icradan satıyor...

Atatürk Orman Çiftliği'nin ihalesi bugün!

TOKİ'nin Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin tartışmalı ihalesi bugün yapılıyor. İhaleye Ankara Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. 

Bilge Çiftliği 5'inci yılında 5 mağaza açacak!

Bilge Çiftliği, franchise mağazalarla büyüyecek. 5'inci yılında 5 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Bilge Altınmakas Özgenoğlu, büyük şehirlerin yanı sıra yazlık bölgelerde de şubeler açmayı planladıklarını söylüyor.

Sinop Dikmen'de 6.5 milyon TL'ye icradan satılık çiftlik!

Sinop İli, Dikmen İlçesi, Karaağaç Köyü, Gevez Mahallesi'nde yer alan tavuk çiftliği vasıflı gayrimenkul 6 milyon 572 bin 289 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Reysaş GYO Düzce Arapçiftliği Darıca 2018 gayrimenkul değerleme raporu!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Düzce Merkez Arapçiftliği ve Darıca'da yer alan 2 adet gayrimenkulün 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Ceyhan'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık tavuk çiftliği!

Adana İli, Ceyhan İlçesi, Yılankale Mahallesi'nde yer alan tavuk çiftliği ve müştemilatı vasıflı gayrimenkul 8 milyon 660 bin 129 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Muhammed Ali’nin ABD'deki çiftliği satılıyor!

Muhammed Ali’nin ABD’deki 327 dönümlük çiftliği 2 milyon 895 bin 37 dolar bedelle satışa çıkarıldı. 37 dolar, ünlü boksörün kariyeri boyunca kazandığı 56 maçta yaptığı 37 nakavtı temsil ediyor.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılıyor!

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) belirlenen arazisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AOÇ tüzel kişiliğine bir külfet ve yükümlülük getirmemek kaydıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesine, 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis edilecek

İnegöl tavuk çiftliği eylem Haberi

İnegöl tavuk çiftliği eylem

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Sülüklügöl Mahallesi mevkiine yapılmaya başlanan tavuk çiftliği vatandaşları ayaklandırdı.

Vatandaşlar, tavuk çiftliği önünde eylem yaparak, inşaatı durdurdu. Tavuk çiftliğinin köye çok yakın mesafede yapıldığını iddia eden Sülüklügöl sakinleri, inşaatın durdurulması için idare mahkemesine de başvurdu. Vatandaşlar, 4 blok halinde inşaatı devam eden tavuk çiftliğinin mahallelerine çok yakın olduğunu ve faaliyete geçtiğinde yaydığı kötü kokular yüzünden evlerinde oturamayacaklarını söyledi. Sülüklügöl’e gelen heyet, inşaatı devam eden tavuk çiftliğinde inceleme yaptı. Heyet inceleme yaparken tavuk çiftliği girişine toplanan vatandaşlar, inşaat için malzeme taşıyan işçilere engel olarak, çalışmaları durdurdu. Bir müddet işçilerin çalışmasını engelleyen vatandaşlar daha sonra sessizce dağıldı.


Tavuk çiftliğinin durdurulması için köy halkı olarak imza topladıklarını ve Bursa Valiliği’ne başvurduklarını belirten Sülüklügöl Mahallesi Muhtarı Yaşar Yalçın, “Köyümüzün 100 metre...