27 / 04 / 2024

İngiliz ekonomi dergisi

İngiliz ekonomi dergisi

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times (FT), Türkiye’de konut depremi olabileceğini yazdı. Gelişmekte olan ülkelerdeki gayrimenkul sektörlerini, ev fiyatlarını ve kredi büyümelerini karşılaştıran değerlendirme yazısı yazdı.

Küresel konut krizi kapıda! Konut fiyatları ne olacak? Ev alacakları da ev sahiplerini de ilgilendiriyor!

Kapakları ile çok konuşulan Londra merkezli haftalık haber, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist, küresel konut krizinin kapıda olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Osmangazi Köprüsü dünya basınında!

Ünlü İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Osmangazi Köprüsü ve diğer yap işlet devret projeleri için devletin yaklaşık 150 milyar dolarlık gelir garantisi sağladığını, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte faturanın da kabardığını yazdı.

Didem Hiçyorulmazlar 50 etkin CMO arasında!

Akiş GYO Satış Pazarlama Direktörü Didem Hiçyorulmazlar, Global Fortune Ekonomi Dergisi'nin 2019 yılında yaptığı ve Fortune 500 Listesi tarafından yayınlanan  ''CMO Çalışma 2019 Anketi''ne göre 50 etkin CMO arasında yer aldı. 

Sur Yapı Capital 500 listesinde 251'nci sırada!

Türkiye’de ilk defa ekonomi dergisi Capital tarafından gerçekleştirilen, en büyük 500 özel şirketin sıralandığı "Capital 500" listesinde Sur Yapı 251'nci sırada yerini aldı. 

Türkiye Girişimcilik Zirvesi gerçekleşti!

Türkiye'nin en çok satan haftalık ekonomi dergisi Para Dergisi tarafından düzenlenen ve Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği’nin desteklediği Türkiye Girişimcilik Zirvesi geçen hafta gerçekleşti. İşte zirveden satır başları...

Rönesans İnşaat Rusya'nın 84'ncü büyük özel şirketi oldu!

Ekonomi dergisi Forbes tarafından açıklanan "Rusya'nın en büyük özel şirketleri" listesinde Rönesans İnşaat yerini aldı. Rönesans İnşaat Rusya'nın 84'ncü büyük özel şirketi oldu.

Ali Ağaoğlu, Arabian Business dergisine kapak oldu!

Dünyaca ünlü milyarderlerle röportajlar yapan Ortadoğu’nun en güçlü ekonomi dergisi Arabian Business, ille kez bir Türk işadamını kapağına taşıdı.

FORTUNE 500 2016 sonuçları açıklandı!

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Fortune'nun, Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirlediği "Fortune500" 2016 yılı sonuçları açıklandı.

Özben Önal Gülkaya evinin kapılarını Elle Decoration Dergisi'ne açtı!

Özben Önal Gülkaya, Eylül 2014'te işletmeci-reklamcı Tolga Gülkaya ile evlenip Antalya'ya yerleştirmişti. Çift Antalya-Kundu bölgesinde 600 metrekarelik alan üzerine inşa edilmiş villalarının kapısını Elle Decoration Dergisi'ni açtı.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

5. Uludağ Ekonomi Zirvesi Nef moderatörlüğünde gerçekleşti!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin beşincisi 25-26 Mart tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, topluma sağlanan katkının nasıl sürdürülebilir kılınacağı sorusunun cevabı arandı.

2016 Cidde Ekonomi Forum Toplantısı gerçekleştirildi!

15. Cidde Ekonomi Forumu 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Cidde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlendi. Platformda Housing ve Real Estate forumunda Türkiye’yi, API Investment CEO’su Alper Apaydın temsil etti.

İngiliz ekonomi dergisi Haberi

İngiliz ekonomi dergisi

Özellikle Türkiye ve Brezilya’da çok kırılgan şartların oluştuğu dile getirildi. Son yıllarda gelişmekte olan ülkelerde gayrimenkul sektörlerinin söz konusu ülkelerin gelirlerinden çok daha hızlı arttığına dikkat çekilen yazıda, yeni dönemde ise ABD’nin faizleri artırmasıyla birlikte dünyada para akışının gelişmekte olan ülkeler aleyhine gelişebileceği kaydedildi.



“Bu durum küresel finansal sistemin çeperlerinde kalan ülkelerde gayrimenkul sektörlerinde deprem yaşanmasına yol açabilir” ifadesi kullanılan yazıda, Türkiye’de de ev fiyatlarının enflasyonda çok daha hızlı bir artış sergilediği hatırlatıldı. Yazıda, “Ev fiyatları ve krediler Brezilya, Çin ve Türkiye’de halen enflasyonun çok üzerinde artış sergiliyor. Oysa bu ülkelerde gelirdeki artış yavaşladı. Özellikle Brezilya ve Türkiye’de cari açığın da yüksek olduğu, bu ülkelerin harcamasını ve büyümesini dışarıdan gelen paralarla sağladığı düşünülürse sıkıntının yakın olduğu bir gerçek” değerlendirmesinde...