03 / 05 / 2024

İngiliz ekonomisi ne durumda

İngiliz ekonomisi ne durumda

Standard & Poor’s, İngiltere’deki 7 bankanın not görünümünü düşürdü. İngiltere ekonomisinin zor günler geçirdiğine değinerek bankaların not görünümünü pozitiften durağana indirdiğini belirtti.

İngiliz ekonomisi için en büyük risk konut sektörü!

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cunliffe, İngiliz ekonomisi için en büyük riskin konut sektörü olduğunu ve asıl riskin konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması olduğunu duyurdu

Jon Cunliffe: İngiliz ekonomisi için en büyük risk konut sektörü!

Jon Cunliffe “İngiliz ekonomisi için en büyük risk konut sektörü. Bu risk konut fiyatlarının kendisi ile alakalı değil. Asıl risk konut fiyatlarının insanların gelir artışından hızlı bir şekilde artıyor olması” dedi.

Ford Transit Custom,minibüs,kamyonet fiyatları ne kadar? İşte 16 Ocak 2023 fiyat listesi

Yakıt ekonomisi sağlayan ve tüm modellerde, yolcularınıza kolay bağlantını keyfi sunan Ford transit modelleri 2023'te de çok tutulmaya başladı. Peki Ford Transit Custom,minibüs,kamyonet 16 Ocak 2023 fiyatları ne kadar? 

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü

Türkiye ekonomisi liderliğe yükseldi!

Türkiye ekonomisi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyüme kaydetti. Yılın diğer iki verisi göz önüne alındığında ekonomik büyüme rakamlarının çift haneli rakamlara ulaşacağı beklentisi güçlendi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

Koronavirüs İngiliz ekonomisini vurdu!

Tüm dünyada hızla yayılan ve ekonomileri de ciddi anlamda etkileyen kovid-19 salgını İngiliz ekonomisine 311 yılın en sert daralmasını yaşattı. İngiliz ekonomisi, 2020 yılında pandeminin etkisi ile yüzde 9.9 daraldı.

İngiliz ekonomisinde rekor daralma!

İngiliz ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 20,4 daralarak 11 yıl sonra resesyona girdi.

Cem Yılmaz, XI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’ne damga vuracak!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından Soysal iş birliği ile düzenlenen XI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'ne katılacak...

Hasanoğlu İnşaat, 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi'ne katılıyor!

Hasanoğlu İnşaat yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde "Kazançlı Yapılar İnşa Etme Sanatı" temasıyla gerçekleşecek olan 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi'ne katılıyor. 

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı. İngiliz muhabir yapımı 3 yıldır süren caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi.

Türkiye'nin ekonomisi eski hızına ulaşıyor!

DenizBank'ın 20. kuruluş yıl dönümünde ekonomi gazetecileri ile bir araya gelen Genel Müdür Hakan Ateş, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlak sektörüne İngiliz modeli önerisi!

Eskidji Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal, emlak sektörüne yönelik yasa çalışmalarında İngiliz modelinin referans alınabileceğini belirterek, “Çünkü İngiliz sistemi daha sade, orada Emlak Müşavirliği var, kurallar ve kriterler belli” dedi.

Balance Güneşli'de kiralama Sonae Sierra Reval'a teslim!

Balance Güneşli'nin sokak kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği Yaşam Sokağı'nda yer alan ticari alanların kiralamalarına yönelik paydaşı, Portekiz- İngiliz ortak sermayeli Sonae Sierra Reval oldu.

İngiliz ekonomisi ne durumda Haberi

İngiliz ekonomisi ne durumda

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P)'den yapılan açıklamada, Barclays, Clydesdale Banks, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society ve Santander UK Group Holdings'in not görünümlerinin "durağan"dan "negatif"e; Royal Bank of Scotland Group'un not görünümünün ise "pozitif"ten "durağan"a indirildiği bildirildi.


Söz konusu bankaların kredi notlarının korunduğu belirtilen açıklamada, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının (Brexit), ülkenin ekonomik durumuyla ilgili riski artırdığına işaret edildi. Bu durumun İngiltere bankacılık sektörüne olumsuz etkisinin olacağının öngörüldüğü ifade edildi. 


Kredi büyümesindeki yavaşlama ve konut fiyatlarındaki düşüş nedeniyle İngiltere ekonomisinin olumsuz etkileneceği tahminine yer verilen açıklamada, gelecek 2 yıl içinde ülkenin ekonomik risk değerlendirmesinin "en az üçte bir olasılıkla" bozulacağının öngörüldüğü kaydedildi. 


S&P, 23 Haziran'da düzenlenen Brexit oylamasının ardından 27 Haziran'da yaptığı açıklamada, artan belirsizlik ortamı nedeniyle İngiltere’nin kredi...