06 / 05 / 2024

ingiltere Bath zindan

ingiltere Bath zindan

İngiltere'nin Bath şehrinde yaşayan Jamie Barrow, karanlık ve eski bir zindanı güzel bir daireye çevirdi. Barrow, ufak bir servet harcadığı dairesini 4 milyon TL'ye (475 bin Sterlin) satıyor...

Bursa'daki Zindan Kapı'nın restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Bitinya Krallığı döneminde hayata geçirilen, 2 bin 500 yıl öncesine ait Zindan Kapı'daki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

İngiltere'de 4 milyon TL'ye satılık zindan ev!

İngiltere'nin Bath şehrinde yaşayan Jamie Barrow, karanlık ve eski bir zindanı güzel bir daireye çevirdi. Barrow, ufak bir servet harcadığı dairesini 4 milyon TL'ye (475 bin Sterlin) satıyor...

İngiltere Crossrail metro projesinde sona gelindi!

2012 Mart'ta ingiltere'de yapımına başlanılan Crossrail metro projesinde sona gelindi. 44 milyar TL’lik Crossrail projenin açılışı merakla bekleniliyor.

Zindan Kapı’daki restorasyon tarihi tünelleri ortaya çıkardı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Zindan Kapı’da sürdürülen restorasyon çalışmaları, 23 yıllık Bursa kuşatmasında Bizanslıların beslenme ve hayat kaynağı olan lojistik tünellerini de ortaya çıkardı.

VitrA ürünlerini BATH TIME GOOD TIME'da görücüye çıkardı!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu markası VitrA, banyolar için tasarladığı gelecek senaryolarını, 12-17 Nisan 2016 tarihleri arasında tasarımın başkenti Milano’da gerçekleştireceği BATH TIME GOOD TIME adlı sergide izleyiciyle buluşturdu.

Bursa Zindan Kapı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında ayağa kaldırılan Bursa surlarının en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın da restore edileceğini söyledi.

2000 yılında Fatih Mahkemesi'nin zindanına kiracı aranıyormuş!

2000 yılında Üsküdar'da Hakimiyet-i Milliye Caddesi'nde Fatih Mahkemesi olarak bilinen tarihi mahkeme binasının eskiden zindan olarak kullanılan, toplam 200 metrekarelik, iki bölümü sahibi tarafından kiraya verilecekmiş.

İngiltere'de saman evler yapılıyor!

İngiltere’nin Bristol kentinde inşa edilen evler, Bath Üniversitesi’nden uzmanların öncülüğünde yürütülen bir mühendislik projesinin ürünü. Uzmanlar proje için mühendislik şirketi Modcell’le birlikte çalışıyor.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları artıyor. İngiltere Ulusal istatistik Ofisi (ONS) verilerine göre ingiltere'de bu yılın haziran ayında yıllık bazda konut fiyatları yüzde 10,2 oranında yükseldi.

İngiltere'de tarihi ormanlar imara açılıyor!

İngiltere'de hükümet ülkedeki konut yetersizliği problemini çözmek adına ormanlık arazileri imara açma kararı aldı.Tepki çeken kararda kesilen her ağaç karşılığında 100 fidan şartı da var.

İngiltere Parlamento binası düğün mekanı oluyor!

Dünyanın en köklü parlamentosu olan ve parlamentoların anası olarak kabul edilen İngiltere Londra' daki İngiltere Parlamento binası ( Westminster Sarayı ) özel organizasyonlara açılı yor...

İngiltere'de emlak fiyatları yüzde 8.4 arttı!

İNGİLTERE'DE emlak fiyatları 2013 yılında yüzde 8,4 oranında artış kaydederken, halen 2007 yılındaki en yüksek artış seviyesinin yüzde 5 altında seyrediyor. İngiltere emlak piyasasının yıl boyunca ivme kazandı...

İngiltere'de bir ev deniz kenarındaki erozyon nedeniyle kıyıya kadar geldi!

İngiltere'nin Suffolk kentinde bulunan bir ev, deniz kenarındaki erozyon nedeniyle son 15 yıl içinde kıyıya kadar geldi. 17'nci yüzyılda denizden 1,5 kilometre uzaklıkta olduğu tahmin ediliyor...

ingiltere Bath zindan Haberi

ingiltere Bath zindan

İngiltere'nin Bath kentinde yaşayan 28 yaşındaki Jamie Barrow, satın aldığı zindana benzer yapıyı 3 yılda güzel bir konuta dönüştürdü. Ülkesinin en hızlı snowboard sporcusu olan Barrow, bodrum katındaki izbe yeri rüyaların evi haline getirdi.

2018'de İsviçre'nin St Moritz kasabasında snowboard'da Guinness Dünya Rekoru'nu kıran Barrow, önce evinin bodrum katındaki daireyi satın aldı. Habertürk'te yer alan habere göre; sonrasında da daha önce hiç yaşanmamış bu yapıyı dönüştürmek amacıyla çalışmalara başladı. Fakat bodrum katını daireye dönüştürmek için izin alması gerekmekteydi. 

Ayrıca depo olarak kullanıldığı için elektrik, gaz ve su tesisatı da yapıda bulunmuyordu. 3 yıllık çalışmanın sonucunda yapı güzel bir daireye dönüştü. 2 yatak odalı bir daire haline gelen bodrum katı, 110 bin Sterlin (930 bin Türk lirası) yatırım yapılarak içinde...