29 / 04 / 2024

İngilterede öğrencilerin kira grevi  

İngilterede öğrencilerin kira grevi  

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle kalmadıkları yurtlarda yüksek kira ödemek zorunda kalan öğrenciler kira grevine hazırlanıyor. 

Depremzede öğrencilere kira yardımı verilecek mi? Son dakika!

Malatya’da depremzede öğrenciler kira yardımı ve daha fazla yurt açılması taleplerini dile getirdi. İşte o öğrencilerin açıklamaları...

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

Öğrencilere kira yardımı çağrısı!

Türkiye genelinde öğrencilerin barınma sorunu gittikçe büyüyor. Emlakçılar öğrencilerin barınma sorunu için öğrencilere kira yardımı yapılması konusunda çağır yaptı.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Oturmadıkları evin kirasını ödüyorlar: Öğrencilerin kira ve yurt sorunları!

Uzaktan eğitim süreciyle birlikte memleketlerine giden öğrenciler, oturmadıkları halde ev kiralarını ve yurt ücretlerini ödüyor. Öğrenciler, konuya ilişkin çözüm bekliyor.

İstanbul'da ilçe ilçe kira bedelleri!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin ev arayışı başladı. Metrekare kiralık fiyatının ortalama 33 TL olan Beşiktaş en pahalı ilçe olurken, Küçükçekmece 13 lira metrekare kira fiyatıyla en uygun ilçe oldu.

Kırşehir'de kira fiyatları yükseldi!

Kırşehir'den üniversite tercih eden öğrenciler kayıtlarını yaptırmak için gelirken, ev kiralarında da öğrencilerin gelmesiyle birlikte artış oldu. Kırşehir'de kira fiyatları üniversiteli öğrencilerin gelmeye başlamasıyla birlikte arttı.

İstanbul'da üniversitelerin olduğu semtlerde kira fiyatları arttı!

İstanbul'da üniversitelerin olduğu semtlerde kira fiyatları yüzde yüz arttığını söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa İstanbul'da öğrencilerin en çok ev aradığı ilçeler ve fiyatların en çok yükseldiği ilçeleri de sıraladı.

Studio City öğrencilerin kira sorununu çözecek!

Yücesoy Mühendislik ve Şişman Yapı ortaklığıyla Seyrek'te yapımına başlanacak olan Studio City projesi, bölgede öğrenimini sürdüren üniversitelilerin konut problemine çözüm getirecek. Proje 330 daireden oluşacak.

Üniversiteli öğrencilerin ev arayışı kira fiyatlarını artırdı!

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteli öğrencilerin ev arayışına girmeleri, İstanbul, Ankara ve İzmir'de emlak fiyatlarını hareketlendirdi, İstanbul'da kiralık daireler de en çok artış Beyoğlu'nda yaşandı...

Akbatı Restaurantlar Meydanında 10 sene kira garantisi!

Restaurantlar Meydanında bulunan 7 dükkandan 5i sahiplerini buldu. Akiş Gayrimenkul Yatırımı A.Ş. ayrıca, dükkan sahibi olmak isteyen yatırımcılara 10 sene kira garantisi sağlıyor...

İNDER'in raporuna göre kentli nüfusun en büyük gideri kira!

İNDER'in   Türkiye'de Kentleşme ve Konut Arzı İlişkisi  konulu raporuna göre doğudan batıya doğru gittikçe kentleşme oranının arttığı Türkiye'de kentli nüfusun en büyük gider kalemi kira  

Gökdeniz Konutları Gebze'de 110 bin TL'ye! Hemen teslim kira garantili!

Gökdeniz Konutları Gebze'de hemen teslim konutlarda kira garantisi veriliyor. Yüzde 75 oranında oturumun var olduğu Gökdeniz Konutları'nda fiyatlar 110 bin TL'den başlıyor...

İngilterede öğrencilerin kira grevi   Haberi

İngilterede öğrencilerin kira grevi  

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren İngiltere hükümetine bir darbe de öğrencilerden geldi. Birgün'de yer alan habere göre pandemi nedeniyle öğrenciler yurtlarda kalmamalarına rağmen yüksek bedeller ödemeye devam etti. Bu durum öğrencilerin belini bir hayli büktü. Manchester Üniversitesi’nde kazanımla sonuçlanan kira grevi, yaklaşık 50 üniversitede benzer sorunlar yaşayan öğrencilere ilham oldu. 

Öğrenciler birçok üniversitede aynı anda küçük ya da büyük ölçekli grevleri başlatmak için örgütlenmeye başladı. BBC’ye konuşan Sheffield Üniversitesi öğrencileri, kullanılmayan odaların kirasının istenmesinin büyük adaletsizlik olduğunu belirterek öğrencileri banka hesaplarını dondurup ödemeleri durdurması yönünde çağrıda bulundu. Birleşik Krallık üyesi olan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da ise yerel hükümetler, en az yüzde 10 kiraların alınmayacağı sözü verirken öğrenciler bu teklifleri yetersiz bulduğu için kira grevine çıkma kararında olduklarını belirtiyor.