06 / 05 / 2024

inovasyon haftası

inovasyon haftası

Türkiye İhracatçılar Meclisi’ nin 28 - 30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri, katılımcılara tasarımın büyülü dünyasını keşfetme fırsatı verdi...

TEB İnovasyon Ödülü aldı!

28-30 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. TİM tarafından düzenlenen İnovasyon Ödülleri'nde TEB, 'En yenilikçi KOBİ ve girişim bankacılığı ödülü'nü aldı..

Başkan Topbaş: İstanbul'u bir tablete sığdırmak mümkün!

Türkiye İnovasyon Haftası açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İddialı konuşuyorum. Yazılımcılarımız dünya ile yarışacak seviyede. İstanbul'u bir tablete sığdırmak mümkün” diye konuştu....

Türkiye İnovasyon Haftası 28 Kasım'da başlıyor!

İnovasyon guruları 28-30 Kasım’daki ‘İnovasyon Haftası’nda buluşuyor. Kayıt yaptıranların sayısı 12 bin kişiyi aştı. Toplantılar üç gün sürecek, online kayıt yaptırmayan katılamayacak. Toplantılara Başbakan da katılacak...

İstanbul Kongre Merkezi'nde Anadolu mermeri tanıtılıyor!

Türkiye ekonomisi ihracatla büyümeye devam ediyor. İhracatın geleceği ise inovatif bakış açısına bağlı. Günümüzde küresel pazarda sadece firmalar değil, ülkeler de rekabet ediyor ve daha yenilikçi olmayı başaran bir adım öne geçiyor....

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Borsa İstanbul’da 6 Mart haftasında, payları işlem gören 2 şirket, hissedarlarına temettü ödemesi gerçekleştirecek. Peki 6 Mart haftasında hangi şirketler temettü verecek? Hangi şirket ne kadar temettü ödemesi yapacak? Siz de hemen bakın!

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

TOKİ yeni ay kura tarihleri peş peşe açıklandı! Şubat'ın ilk haftası o illerde kura çekilecek! İşte günü gününe kura...

TOKİ  İlk Evim İlk İş Yerim projesinde kura çekiliş heyecanı sürüyor. TOKİ yeni ay kura tarihleri peş peşe açıklandı. Şubat ayının ilk haftası yapılacak kura takvimleri belli oldu. İşte detaylar...

Samsung'dan kaçırılmayacak indirim haftası! 23 Eylül 2022 fiyat listesi

Samsung, yılın en avantajlı kampanyalarını ‘Galaxy Week’ ile sunuyor.  29 Eylül'e kadar geçerli indirim kampanyasını kaçıranlar üzülür. Samsung indirim haftasındaki fırsatları ve fiyat listesini sizler için hazırladık.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Türkiye İMSAD’dan 1-7 Mart Deprem Haftası açıklaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) '1-7 Mart Deprem Haftası'na ilişkin açıklama yaptı. 

Konut kredisi faiz oranları Ağustos'un ilk haftasında ne oldu?

Ev almayı düşünen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları Ağustos'un ilk haftasında ne oldu?

Emekliye müjdeli haber! Mayısın ilk haftası ödemeler başlıyor!

Başta emekliler olmak üzere 13.1 milyon kişiye bayram ikramiyesi, mayısın ilk haftasında hesaplara yatırılacak.

inovasyon haftası Haberi

inovasyon haftası

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, hayata geçirdiği iki farklı tasarım projesinde yer alan özgün eserleri bu özel etkinlikte sergiledi. İnovasyon Haftası’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İMİB standını ziyaret etti.


Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hayata geçirilen Türkiye İnovasyon Haftası, 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Türk doğal taşının dünya çapında bir marka olmasını amaç edinen ve tasarıma yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çeken İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gerçekleştirdiği sergi ile Türkiye İnovasyon Haftası’nı renklendirdi. Etkinlikte, İMİB’in düzenlediği ‘Taşı Yaşatan Tasarımlar’ yarışmasında dereceye giren tasarımlar ile birlikte 2013 Milano Tasarım Haftası İMİB Türk Doğal Taş Sergisi’nde büyük beğeni ile karşılanan Dice Kayek’in Nebula eseri de Türkiye’deki tasarım meraklıları için ilk kez sergilendi.


İnovasyon haftası süresince ziyaretçilerin beğenisine sunulan inovatif çalışmalar...