22 / 07 / 2024

inşaar şirketlerinin tercih ettiği bölge

inşaar şirketlerinin tercih ettiği bölge

KPMG Türkiye 2015 İnşaat Yöneticileri Araştırması'na göre, Türkiye, gerek genç ve dinamik nüfusun doğurduğu talep gerekse 2023 planları çerçevesinde önemli fırsatlar sunuyor. İnşaat sektörünün bu fırsatlarla büyümesinin süreceği öngörülüyor.

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

KPSS-2023/2 (Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim) tercih başvuruları için tarihler belirlendi, tercih işlemleri ne zaman?

KPSS-2023/2 tercih tarihleri, birçok lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu memur adayı tarafından merakla beklenmektedir. Bu tarihler hakkında bilgi sahibi olmanız, tercihlerinizi doğru ve zamanında yapmanız açısından son derece önemlidir. İşte KPSS-2023/2 tercihleri ile ilgili detaylar...

Arçelik'in en çok tercih edilen buzdolabı indirime girdi! 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik’in Oliz’e özel indirim fırsatını kaçırmayın... Arçelik'in en çok satan buzdolabı modeli 570475 MB, indirime girdi. Kampanya 15 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Peki, Arçelik 570475 MB, kaç litre? İşte detaylar...

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Siemens’in en sevilen bulaşık makinesi ne kadar? Siemens 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Siemens, bir bulaşıkta tükettiği sadece 6,7 litre su ile hem tasarruflu hem de çevreci. Siemens’in en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan Siemens iQ500 Solo İnox bulaşık makinesi şimdi uygun fiyatlarla sizi bekliyor? İşte Siemens iQ500 Solo İnox 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Volkswagen'in en çok tercih edilen modeli Tiguan'ın fiyatı belli oldu! İşte 3 Ağustos 2022 fiyat listesi

Volkswagen'in en çok tercih edilen modeli Tiguan'ın ağustos ayı fiyat listesi belli oldu. Volkswagen Tiguan bu ay 200 lira zam geldi. Her yaş kesimine hitap eden otomobil markası Tiguan ne kadar oldu? İşte 3 Ağustos 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

inşaar şirketlerinin tercih ettiği bölge Haberi

inşaar şirketlerinin tercih ettiği bölge

KPMG Türkiye’nin ikinci kez hazırladığı ve ana teması Türkiye inşaat ve altyapı sektörünü etkileyen kritik konular olan “KPMG Türkiye 2015 İnşaat Yöneticileri Araştırması”na göre, Türkiye, gerek genç ve dinamik nüfusun doğurduğu talep gerekse 2023 planları çerçevesinde önemli fırsatlar sunuyor. İnşaat sektörünün bu fırsatlarla büyümesinin süreceği öngörülüyor.  Ancak hem yurtiçi hem de yurtdışı kaynaklı siyasi riskler ve finansal krizler sektörün en çok endişe ettiği başlıklar olarak öne çıkıyor.

  

KPMG Türkiye İnşaat Sektörü Lideri ve Denetim Bölümü Şirket Ortağı İsmail Önder Ünal liderliğinde KPMG Türkiye tarafından ikincisi hazırlanan “KPMG Türkiye 2015 İnşaat Yöneticileri Araştırması – İnşaatın Rotası”, inşaat sektörü yöneticilerinin 2023 hedeflerine inşaat sektörü perspektifinden bakarak hedef ve fırsatları öne çıkardı ve mevcut hedeflere ulaşmanın önündeki engelleri masaya yatırdı. Araştırma, 2014 yılının...