02 / 05 / 2024

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik; binalarda gürültüye karşı koruma, binalarda enerji kullanımı, kaya oyma yapıların tasarımı gibi konuların Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Yılın En Başarılı Holdingi ödülünü alan İsra Holding’ten o ile dev karma proje geliyor!

ASKON tarafından düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Programı’nda “Yılın En Başarılı Holdingi” ödülünü alan İsra Holding, Ağrı'da AVM, otel, klinik, rezidans, ofis ve konutların yer aldığı dev bir karma proje inşa edecek.

Akal Mimarlık Mühendislik İnşaat Su Arıtma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akal Mimarlık Mühendislik İnşaat Su Arıtma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de Selçuk Akpınar tarafından kuruldu.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

İntema İnşaat'ın 2020 yılı geçici vergi beyanı yayınlandı!

İntema İnşaat'ın 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Tek-Art İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

Enka İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Enka İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

İnşaat alanının büyüklüğü denetimcinin görev süresini belirleyecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, yapı denetim kuruluşlarının ve yapı denetim elemanlarının görev süresi, toplam yapı inşaat alanının büyüklüğüne göre belirlenecek.

İnşaat ekonomisi AR-GE yaratıyor!

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları Haberi

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları

Bakanlık, üniversitelerle işbirliği içinde “Otopark yönetmeliği, ahşap dış cephe iskeleleri, U değerleri ve çelik yapılar, binaların gürültüye karşı korunması, kaya oyma yapılar” konularında Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülkemizin en önemli sorunlarından olan otopark sorununu sonlandırmak için yönetmelik çalışmalarına Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde devam ediyor. Bakanlık ayrıca Gazi Üniversitesi ile Ahşap Dış Cephe İş İskelelerinin Özellikleri, Detay Çizimleri Tasarım Usul ve Esaslarının Belirlenmesi için de çalışma yürütüyor.


Bakanlığın üniversiteler ile işbirliği bu konular ile de sınırlı değil. “Binalarda Gürültüye Karşı Koruma Hakkında Mevzuat Hazırlanması ve Çelik Yapıların Tasarım ve Yapım Kurallarının Belirlenmesi” konularında İstanbul Teknik Üniversitesi ile proje çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji kullanımına yön vermek üzere Karabük Üniversitesi önderliğinde üç üniversite ile “Bina Isıtma ve...