06 / 05 / 2024

inşaat beton

inşaat beton

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bir ev inşa etmek istediğinizi düşünelim. Ev inşa etmek için hangi malzemelerden ne kadar kullanacaksınız? Bir eve ne kadar beton gider? İşte yanıtı..

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

İnşaat sektöründe bahar fırtınası! Demir fiyatları düştü, çimento ve beton fiyatları resmen fırladı!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen zam fırtınası devam ediyor. Çimento ve beton fiyatlarına zam gelirken, inşaat demir fiyatlarında düşüş gerçekleşti. 6 Nisan 2024 demir, çimento ve beton fiyatları...

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Çimento fiyatları fırladı! İnşaat maliyetleri uçtu! Hazır beton fiyatları 2024 ne kadar oldu? 

İnşaat sektörünün en temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları gelen zamlar sonrası adeta uçtu. Bu durum inşaat sektörüne ve konut fiyatlarına kadar yansıdı. Peki çimento fiyatları 2024 ne kadar? Hazır beton fiyatları 2024 kaç lira?

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

İnşaat sektörü 6 aydır pozitif seyrine devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay kamuoyuyla paylaşılan inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ekim Ayı Raporu’nu yayımladı.

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

İnşaat sektörü Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabilir!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada inşaat sektörünün hem büyüme konusunda hem de Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabileceğini söyledi.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

inşaat beton Haberi

inşaat beton

Bir eve ne kadar beton gider?

Bir arsanız olduğunu ve üzerine bir ev inşa etmek istediğinizi düşünelim. Buraya ev yapmak için bir müteahhit ile anlaşabileceğiniz gibi, geçici müteahhitlik belgesi alarak kendiniz de ev inşa edebilirsiniz.


Arsa üzerine ev yapmak için yapılacak masraf, evin büyüklüğü ve kat sayısı ile kullanılacak malzemelerin kalitesi gibi özelliklere göre değişkenlik gösterebiliyor.


Peki, arsanız üzerinde kendiniz ev yapma kararı aldıysanız; hangi malzemelerden ne kadar kullanacaksınız? Örneğin bir eve ne kadar beton gider?


Malzeme tespitinde bulunmak için öncelikle yapılacak inşaat alanının tespit edilmesi gerekiyor.


Örnek..

Arsanız üzerinde 120 metrekarelik betonarme bir ev için yaklaşık 100 metreküp beton kullanılıyor. Hesaplamanın ortalama olarak bu oranda yapılması gerekiyor.


Beton kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler:

- Hazır betonun üretiminden itibaren yaklaşık 2 saat içerisinde kalıba yerleştirilmesi gerekiyor.


- Beton, toprak...