07 / 07 / 2024

inşaat Bitirme Sigortası

inşaat Bitirme Sigortası

Kuveyt'te yapılacak Gayrimenkul Zirvesi için bugün toplantı yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, mağduriyetlerle ilgili olarak Kuveyt Türk Ticaret Ateşeliği'ne bir şikayet gelmediğini söyledi...

Bina tamamlama sigortasında yeni dönem: Bütün inşaat projeleri kapsamda!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri ile diğer tüm inşaat projeleri Bina Tamamlama Sigortası kapsamına dahil edildi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

'Acemi inşaat şirketlerini devlet yönetsin' önerisi!

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Meclis gündeminde konuşulan inşaat tamamlama sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorunlu inşaat tamamlama sigortasına sektör ne kadar hazır?

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, mecliste görüşmeleri devam eden zorunlu inşaat tamamlama sigortası kapsamında değerlendirmeler yaptı. 

Maltepe'nin 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Maltepe Belediyesi, yeni bir kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde başlayacak proje kapsamında inşaat bitirme sigortası alacak bir model üzerinde çalışılıyor.

Kefalet sigortasına en çok talep inşaat sektöründen!

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

Melen Barajı'nın inşaatında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki Melen Barajı'nın inşaatını inceledi. Eroğlu, "Melen, İstanbul'un sigortasıdır" diye konuştu.

İnşaat Ali Risk Sigortası yeni yapıları güvenceye alır!

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı olan Zekir Seferler bugünkü yazısında inşaat sektörünün sigortası olan İnşaat Ali Risk Sigortayı anlattı. İşte Seferler'in o yazısı...

İnşaat sigortalarındaki 700 yıllık tecrübe Türkiye'deydi!

JLT Sigorta ve Reasürans Brokerliği'nin 12 inşaat sigortası uzmanı, uluslararası tecrübelerini, yaşanan ilginç hasar hikayelerini Türkiye sigorta sektörü temsilcileriyle paylaşmak için Türkiye'deydi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde bina tamamlama sigortası güvence olarak kullanılmalı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz "Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde teminat mektubu yerine bina tamamlama sigortası güvence olarak kullanılmalı" dedi.

Simav'da inşaat ustası yetiştirme kursu tamamlandı!

Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi ile İnşaat Mühendisleri Odası Simav Temsilciliği arasında gerçekleştirilen 40 saatlik kurs sonunda, inşaat sektöründe teknik elaman olarak çalışacak 110 kursiyere bitirme belgeleri törenle verildi.

İnşaat tamamlama sigortası kanunu!

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayan tüketicilerin hak kaybı yaşamaması adına Tüketici Hakları Kanunu ile inşaat firmalarına, inşaat tamamlama sigortası getirildi. İşte inşaat tamamlama sigortası kanunu esasları...

İnşaat tamamlama sigortası zorunlu mu?

Tüketicilerin hakları için hazırlanan Tüketicilerin Haklarının Korunması Hakkında Kanun ile ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayan tüketicilere bazı haklar tanındı. Peki, inşaat tamamlama sigortası zorunlu mu?

inşaat Bitirme Sigortası Haberi

inşaat Bitirme Sigortası
GYODER Başkanı Aziz Torun Kuveyt'teki Gayrimenkul Zirvesi'nin ertelenmesinin mağduriyetten kaynaklanmadığını söyledi.

Kuveyt'te 17-18 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak Gayrimenkul Zirvesi için Türk firmaları son hazırlıklarım yaparken, Kuveyt Ekonomi Bakanlığı, vatandaşlarının mağdur edilmemesi için katılımcı firmaları teker teker analiz etmek üzere fuarı erteleme karan aldı.
Konuyla ilgili bugün toplantı yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, mağduriyetlerle ilgili olarak Kuveyt Türk Ticaret Ateşeliği'ne bir şikayet gelmediğini söyledi.
Bu tür fuarların yeteri kadar katılım azlığı ya da katılan firmaların kimliği nedeniyle iptal edilebileceğini dile getiren Torun, "Türkiye'den aldığı gayrimenkul nedeniyle mağduriyet yaşayanlar olup olmadığını Ticari Ateşeliğimize sorduk. Onlardan bu konuda kendilerine yansıyan bir şey olmadığı cevabım aldık" şeklinde konuştu.

Problemin çözümü" Bitirme Sigortası'nda

Bu konuda belki münferit olaylar olabileceğini kaydeden Torun, şu anda Türkiye'de var olan...