07 / 05 / 2024

inşaat ciroları

inşaat ciroları

İnşaat sektöründe ciro 2012 yılının 2. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.2 oranında azalışla 132.2 düzeyinde gerçekleşti. İnşaat sektöründe üretim ise bu dönemde yüzde 0.7 artışla 140.1 oldu.

TÜİK açıkladı: İnşaat cirolarındaki artış yüzde 104 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın Şubat ayı itibarıyla Ciro Endeksleri verilerini tek tek açıkladı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, toplam ciro yıllık olarak yüzde 85,1 oranında artarken bu oran endeksin alt kırılımlarından inşaat sektöründe yüzde 104 şeklinde gerçekleşti.

İnşaat sektörünün 40 yaş altı 10 CEO'su belli oldu!

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan 'Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'su' araştırmasının 2021 sonuçları açıklandı. '40 Yaş Altı 40 CEO' araştırmasında inşaat ve gayrimenkul sektöründen isimlerde yer aldı. İşte o isimler, ciroları ve istihdam sayıları...

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

İnşaat malzemesi sektöründe cirolar arttı!

Pazar büyüklüğü 111 milyar dolar olan inşaat malzemesi sektöründe cirolar arttı ancak tahsilat sürecinin derinleştiği bir dönem yaşanıyor.

İnşaat sektöründe cirolar yüzde 3.1 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2015 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1, önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 azaldı.

İnşaat malzemeleri ciro artışı firmaları rahatlattı!

Mart ayında inşaat malzemeleri sanayisinde cirolar ve ihracat arttı - Sektörün alacakları tahsil etme hızındaki yavaşlama azalırken, cirolardaki artış firmaları rahatlattı.

İnşaat malzemeleri sanayi ciro endeksi Mart ayında 1,3 arttı!

Mart ayında inşaat malzemeleri sanayisinde cirolar ve ihracat arttı. Sektörün alacakları tahsil etme hızındaki yavaşlama azalırken, cirolardaki artış firmaları rahatlattı.

Türkiye inşaat malzemeleri sanayisinde cirolar arttı!

Mart ayında inşaat malzemeleri sanayisinde cirolar ve ihracat arttı. Sektörün alacakları tahsil etme hızındaki yavaşlama azalırken, cirolardaki artış firmaları rahatlattı.

İnşaat sektöründe cirolar üretimden daha hızlı yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, 2014 yılında inşaat sektöründe üretim yüzde 3.0 artarken, cirolardaki artış yüzde 4.6’yı buldu.

Mustafa Ünal İnşaat'ın cirosu yüzde %60 arttı!

İnşaat malzemeleri satışı ve yap-sat inşaat projeleri yapan M. Ünal İnşaat, bayilik hizmeti verdiği markaları artırdı. M. Ünal İnşaat Malzemeleri firma sahibi Mustafa Ünal, bu doğrultuda 2014 yılında cirolarını da yüzde 60 artırdıklarını ifade etti.

Bezci: İnşaat sektöründeki daralma çıkılmaz bir hal alacak!

ATO Başkanı Salih Bezci inşaat sektöründe üretimin yüzde 0.7 oranında artmasına rağmen ciroların yüzde 1.2 gerilemesini, inşaat maliyetlerinin yükselmesine ve banka faiz oranlarının istenilen düzeye çekilememesine bağladı.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat ciroları Haberi

inşaat ciroları

İnşaat sektöründe ciro 2012 yılının 2. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.2 oranında azalışla 132.2 düzeyinde gerçekleşti. İnşaat sektöründe üretim ise bu dönemde yüzde 0.7 artışla 140.1 oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılı 2. Dönem İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. NACE Rev.2'ye göre hesaplanan 2005=100 temel yıllı, Üç Aylık İnşaat Sektörü Ciro Endeksi 2012 yılı 2. döneminde (Nisan, Mayıs, Haziran) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.2 azalarak 132.2 düzeyinde gerçekleşti. Geçen yıl 2. çeyrekte Endeks 133.8 düzeyinde bulunuyordu.

Bina İnşaatı Sektörü Ciro Endeksi yılın 2. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 azalarak 126.6'dan 121.8'e düştü. Bina Dışı İnşaat Sektörü Ciro Endeksi yüzde 2.4 artarak 145.5'den 148.9'a yükseldi. 


İnşaat sektöründe üretim 0.7 arttı 


NACE Rev.2'ye göre hesaplanan 2005=100...