03 / 05 / 2024

İnşaat Denetim

İnşaat Denetim

Ankara İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu ile inşaat sektörünü enin boyuna konuştuk. Son Zamanlarda yaşanan iş kazalarına da değinen Velioğlu bu konuda sadece işveren değil, işçilerinde kusurlarının olabileceğini söyledi...

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

İnşaatlara büyük teftiş geliyor!

İnşaat sektöründeki iş güvenliği sorunu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 544 müfettişle yurt çapındaki inşaatlarda ekim ayı boyunca sürecek büyük bir teftiş programına hazırlanıyor.

İnşaatlara zabıtalı denetim geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatların mevzuata uygunluğunu, bünyesinde oluşturacağı, zabıta gibi çalışacak ve de denetçilerle kontrol edecek...

İnşaat projelerinin denetimlerini meslek odaları yapmayacak!

Yeni yasa kapsamında hayata geçirilecek inşaat projelerinde artık denetimler meslek odaları tarafından yapılmayacak...

İnşaat denetim ve test laboratuvarı işini aynı kişi yapamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı Yapı Denetim Kanun Taslağı ile inşaat, denetim ve test laboratuvarı işini aynı kişi yapamayacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 12 bin 607 piyasa denetiminde 657 bin TL ceza kesti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imalatçılara yönelik denetimlerde, usulsüzlük ve güvensizlik tespit ettiği sektörde 12 bin 607 piyasa denetimi yaptı ve 657 bin 977 lira para cezası verdi

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

İntema İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Bağımsız Denetim Şirketi PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

İntema İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

İntema İnşaat, "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine ilişkin önerinin genel kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Enka İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Enka İnşaat'ın 2021 yılına ilişkin finansal tablolarının denetlenmesi için KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Bergün Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Belya Ergün tarafından kuruldu.

İntema İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini ilan etti!

İntema İnşaat, 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketini Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

İntema İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu'nun 2020 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere Bağımsız Denetim Şirketi PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verild

İnşaat Denetim Haberi

İnşaat Denetim

Ankara İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Hikmet Velioğlu ile inşaat sektörünü enin boyuna konuştuk. Son Zamanlarda yaşanan iş kazalarına da değinen Velioğlu bu konuda sadece işveren değil, işçilerinde kusurlarının olabileceğini söyledi.


-Sayın Velioğlu, kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bir Oda başkanı olarak İnşaatçılık soktörü ile ilgili neler söylemek istersiniz? 

- Rahmetli Ozal'ın bir sozu vardı. Bu ülkenin geleceğini inşaat ve otomotivi sektörüne bağlamıştı. İnşaat sektörü çok geniş bir alanı kapsıyor. İnşaatın 300-500 kolu var. Toprak, çimento. demir, tuğla vb. birçok alan inşaat sektörüne bağlıdır. İnşaat malzemesi satan ardiyeler ve satış noktaları da bu kapsama giriyor. Yeni yıl ile birlikte inşaat sektörü sorun yaşayabilir. Yeni torba yasada ustalık belgesi isteniyor. Fakat inşaat ustalığı ile esnaf ustalığı belgesi birbirinden farklı. İnşaat ustaları bu işin...