02 / 05 / 2024

inşaat ekonomisi

inşaat ekonomisi

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

Tahsin Tarhan: Ekonomi, rant ve inşaata dayalı hale dönüştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 0,5 büyüdü!

Özbekistan ekonomisi 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3 büyüme kaydederken inşaat alanında yüzde 0,5 oranında büyüme gerçekleştirdi.

2020'de inşaat sektörü hareketlenecek!

Ekonomi hocaları 2020 yılı için beklentilerini anlattı. 2020'de Türkiye ekonomisi etkili büyüme rotasına girecek. Prof. Dr. Sinan Alçın, "Mart ayı ve sonrasında yeni inşaat projelerinde canlanma beklenebilir” dedi...

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatı hızlandı!

Akyurt'ta yapımı süren Başkent’in ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlaması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşaatı hızla sürüyor.

İnşaat sektörünün hacim endeksi yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,6 azaldı. İlk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi inşaat sektöründe yüzde 10,9 azaldı.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

İnşaat sektöründe daralma mı var?

Türkiye ekonomisi 2018 yılının dördüncü çeyreğinde özel tüketim ve yatırımda görülen düzeltme ile yüzde 3 daralırken, en sert daralma kaydeden sektör faiz hadlerine duyarlı inşaat oldu. 

Büyüyen Türkiye için gelişen bir inşaat sektörüne ihtiyaç var!

İnşaat sektörünün büyük bir ekonomik havuz oluşturduğunu söyleyen Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Tolga Çehreli: İnşaat sektörü ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Çehreli sektörün ekonomide lider konumda olduğunu ifade etti.

İnşaat ekonomisi AR-GE yaratıyor!

Fortune Dergisi'nden Kerem Özdemir'in yazısına göre Türkiye Ekonomisinin gelişmesi için atılması gereken adımların ters yönde gitmemize neden olan inşaat ekonomisi de AR-GE yaratıyor. Bunların iyi örnekleri var...

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

inşaat ekonomisi Haberi

inşaat ekonomisi

İnşaat ekonomisi, bilgi ekonomisine geçişimizi engelleyen bir tercih olarak yıllardır karşımızda duruyor. Akıllı şehirler vizyonu ve sağlam bir master plana dayanmadığı için sürekli yeni yamalarla ayakta tutulmaya çalışılan inşaat sektörü yine de ölçek ve gelişmiş projelerin yarattığı ileri gereksinimler nedeniyle ilerici adımların da atıldığı bir alan.

Bunlardan en çarpıcısı, inşaat hacminin artması ve kentsel dönüşümün maliyetlerinin ağır bir yük yaratması nedeniyle geçen yıllarda betonun donma süresinin teknolojik inovasyonla kısaltılması. Daha önce 28 günde donan betonun inşaata döküldükten sonra donma süresi üç dört sene önce gerçekleşen inovasyonla iki güne düştü. Hazır betonun inşaata belirli sürede yetiştirilmesinin gerekmesi ve hafriyatta ulaşılan hacim, şirketleri filo yönetimi konusunda da uzmanlaştırdı. Bunun en çarpıcı örneklerinden birini, İstanbul’un yeni havalimanı inşaatı yaratıyor. Aralık başı , itibariyle...