02 / 05 / 2024

İnşaat firmaları için Kuzey ve Sahraaltı Afrikada fırsatlar var

İnşaat firmaları için Kuzey ve Sahraaltı Afrikada fırsatlar var

Yurtiçinde talebin canlı olmasına rağmen finansman sıkıntısı yaşayan müteaahitler yurtdışında da baskı altında. KPMG Partneri İsmail Önde Ünal, müteahhitlerin kırılganlıklardan kaynaklı tüm riskleri üstlenmek zorunda kaldıklarını belirtti

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm projesi için 21 firma yarıştı!

Kocaeli Cedit'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yıkım ihalesi gerçekleşti. İhalede 21 firma yarıştı.

İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İzmir Karabağlar'a bağlı Uzundere'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. İZBETON'a tam yetkinin verildiği proje Aralık'ta başlayacak. 

Brüksel'de kira zamlarını kontrol etmek için komisyon kuruldu!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de aşırı ev kiralarını kontrol etmek için yeni komisyon kurulmasına karar verdi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm projesi için karşı komite kurulacak!

İzmir Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için bölge sakinlerinden Güzeltepe Kentsel Dönüşüm halk komitesini kurma kararı alındı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan kripto paraların regülasyonu için çağrı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gensler,  kripto para piyasalarını yüksek düzeyde denetleyeceklerini dile getirerek  Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonu için kaynak sağlanması konusunda çağrı yaptı.

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilen Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. Projede yakın zaman içerisinde temel atma işlemi yapılacak. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

ABD'de ev kiralarının iptal edilmesi için protesto düzenlendi! 

ABD'nin New York şehrinde toplanan bir grup pandemi döneminde ev kiraların iptal edilmesi için protesto düzenledi. 

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi için üçüncü ve dördüncü etapların imzaları atıldı.

İnşaat firmaları için Kuzey ve Sahraaltı Afrikada fırsatlar var Haberi

İnşaat firmaları için Kuzey ve Sahraaltı Afrikada fırsatlar var

Yurtiçinde finansman sıkıntısı yaşayan müteaahitler yurtdışında da zorluklarla karşı karşıya. Danışmanlık şirketi KPMG’nin Türkiye İnşaat Sektör Lideri İsmail Önde Ünal, “Müteahhitler, projelerini takip ettikleri ülkelerin kırılganlıklarından kaynaklı riskleri üstleniyor. Bu durum Rusya ve Kuzey Afrika pazarında aktif olan firmaların yeni alanlar aramasını gerektirdi” dedi. Çin'deki yavaşlamanın Türk müteahitlerin yoğunlukla faaliyet gösterdiği ülkeleri etkilediğini, bunun sektörü orta ve uzun vadede zorlayacağını belirten Ünal, Kuzey ve Sahraaltı Afrika'da dikkat çekici yatırımlar olduğunu söyledi. 


Türkiye'de konut sektörüne olan talebin en önemli unsurlarından birinin demografik yapı olduğunu belirten Ünal, 15-64 yaş grubu aralığının toplam nüfusa oranının yüzde 68.2’ye denk geldiğini söyledi. Ünal, konut talebini artıran diğer unsurları ise şöyle sıraladı: “Ülkemizde her yıl yaklaşık 600 bin evliliğin gerçekleşmesi, konut stokunun yaşlanıyor olması, gayrimenkul önemli...