27 / 04 / 2024

İnşaat firmalarının satışları

İnşaat firmalarının satışları

Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları, 2010-2019 döneminde yaklaşık olarak 5 katına çıkarak 473,6 milyar TL'ye ulaştı.

GABORAS Çekmeköy konut projesinde ön satışlar başladı!

GABORAS, Çizmeci İnşaat’ın Çekmeköy’de yeni başlayacağı konut projesinde ön satışlar başladı. GABORAS üyelerine özel ekstra indirimler ve avantajlar sunulacağı açıklandı.

Mansion Orman ön satışta! Yeni proje!

Mutlu İnşaat imzası ile hayata geçirilen Mansion Orman projesinde ön satışlar başladı. Mansion Orman projesinin teslimlerinin 2024 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.

Next Level İstanbul'da ön satışlar başladı! Yeni proje! 

Pasifik GYO tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul projesinde ön satışlar başladı. Next Level İstanbul projesi, Ortaköy'de yükseliyor. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Medeniyetler Çengelköy lansmana özel 12 ay vadesiz taksit fırsatıyla ön satışta! Yeni proje! 

Medeniyetler Yapı imzasıyla hayata geçirilen Medeniyetler Çengelköy projesinde lansmana özel yüzde 50 peşin, kalanı 12 ay vadesiz taksit fırsatıyla ön satışlar başladı. Peki Medeniyetler Çengelköy'de konut fiyatları ne kadar? 

Cer Loft'ta ön satışlar başladı! Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 Mart 2023 fiyat listesi

Ege Yapı imzasını taşıyan Cer Loft'un yeni etabında ön satışlar başladı. Projede 24 vade ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 Mart 2023 fiyat listesi

Deprem sonrası tuşlu telefonların satışı arttı!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan vatandaşların akıllı telefonlarının şarjlarının çabuk bitmesi tuşlu telefonların satışlarını artırdı.

VillaBlu ile Büyükçekmece'ye 32 yeni villa geliyor! Ön satışlar başladı!

VillaBlu projesi, kentsel modernleşmenin öncü isimlerinden Mutlu İnşaat ile 32 aileye tek katlı villa yaşamı sunuyor. Ön satışlar başladı! Peki villalar kaç metrekare? VillaBlu Projesi'nde hangi sosyal alanlar bulunuyor? Projedeki konutların alanları kaç metrekare? İşte ayrıntılar...

Akıllı telefonda en fazla hangi markanın satışları düştü, hangisinin yükseldi? İşte çok çarpıcı veriler!

Geçtiğimiz sene dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk, akıllı telefon satışlarını da etkiledi. Bu dönemde dünyanın bu alandaki en büyük devleri de önemli kan kayıpları yaşadı. Peki verilere bakıldığında, 2022 senesinde en fazla hangi telefon markası satıldı, en çok hangisinin satışları düştü,

Okul dönemi MediaMarkt satışlarını katladı! Milyonlar MediaMark'a koştu

Eylü'de okula dönüş kampanyaları düzenleyen MediaMarkt’ta dizüstü bilgisayarların satışlarında önceki haftalara oranla yüzde 25’in üzerinde artış oldu, çocuk saatlerinin satışları ise yaklaşık 2 kat arttı.

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Nidapark Gündoğan'da ön satış dönemi başladı! Bodrum'a Tahincioğlu imzası!

Tahincioğlu Holding'in merakla beklenen Nidapark Gündoğan projesinde ön satışlar başladı. Nidapark Gündoğan projesi nefes kesen Gündoğan manzarasıyla dikkat çekiyor. 

Kuyumculardan vatandaşı şok eden gram altın ve çeyrek altın hamlesi: Satışlar durdu! 

Altın fiyatlarındaki ani yükselişlerden dolayı kuyumculardan vatandaşı şok edecek hamle geldi. Gram altın ve çeyrek altın satışları durdu. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Avrasya Konutları 2 ön satışta! Başakşehir'e 420 yeni konut geliyor!

Başakşehir Avrasya Konutları 2'de ön satışlar başladı. Proje 1,5 milyar TL'lik yatırımla hayata geçiriliyor...

İnşaat firmalarının satışları Haberi

İnşaat firmalarının satışları

Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle hazırlanan "Sektör Bilançoları 2019" araştırması sonuçlarından derlediği bazı verilere göre, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışlarında 10 yıllık dönemde düzenli artış görüldü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, firmaların toplam brüt satışları 2010 yılında 96,3 milyar TL seviyesindeyken 2015 yılında 215 milyar liraya, 2019'da da 473,6 milyar TL'ye çıktı.

Söz konusu 10 senede bu firmalar tarafından yapılan yurt içi brüt satışlar 89,5 milyar TL'den 431,8 milyar TL'ye yurt dışı satışlar da 4,9 milyar TL'den  31,5 milyar TL'ye ulaştı. Diğer bir yandan gelir tablosunda brüt satışlar kaleminin altında yer alan "diğer gelirler" ise bu dönemde 1,8 milyar liradan 10,3 milyar TL'ye çıktı.

Böylece bu firmaların brüt satışları da son 10 senede yaklaşık olarak...