30 / 04 / 2024

İnşaat firmalarının site yönetimi

İnşaat firmalarının site yönetimi

İnşaat firmalarının inşa ettikleri konut sitelerinde yönetim nasıl işliyor? İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır? İnşaat firmaları konut sitesini nasıl yönetir? Kat Malikleri Kurulu, konut sitesini yönetebilir mi?

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

İnşaat firmaları, İzmir'deki depremzedelere boş konutlarını tahsis etti!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina hasar gördü. İzmir'de faaliyet gösteren inşaat firmaları bu binalarda yaşayan vatandaşlar için harekete geçti. 

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

İnşaat firmalarının satışları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları, 2010-2019 döneminde yaklaşık olarak 5 katına çıkarak 473,6 milyar TL'ye ulaştı.

İnşaat firmalarının site yönetimi Haberi

İnşaat firmalarının site yönetimi

İnşaat firmalarının site yönetim süresi var mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, inşaatı tamamlanmamış ve iskanı alınmış bağımsız bölümler üzerinde mülkiyet hakkına sahip olan kimseler, kat maliki olarak ifade ediliyor.


Anagayrimenkullerin yönetimi ile ilgili esaslar, kat malikleri tarafından belirleniyor. Anagayrimenkulü kimin yöneteceğine de yine kat malikleri tarafından karar veriliyor. Ancak kiracılar ve henüz tapusu olmayanlar yönetimde söz sahibi olamıyor.


İnşaat firması site yönetimi...

İnşaat firmalarının inşa ettikleri konut sitelerinin yönetimi için de aynı şekilde "yönetim planı" oluşturuluyor. Firma, tapuyu teslim edene kadar siteyi kendi yönetiyor.


Tapuların teslim edilmesinin ardından, kat malikleri kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda siteyi kimin yöneteceğine karar veriliyor.


Kat malikleri yöneticiyi kendi içinden atayabildiği gibi, inşaat firmasının da siteyi yönetmesini isteyebiliyor.


İnşaat firmalarının site yönetim süresi..

İnşaat firmalarının site yönetim süresi, kat malikleri tarafından belirleniyor....