20 / 07 / 2024

inşaat İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk

inşaat İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk

Diamond Of İstanbul'da aksilikler bir türlü bitmiyor...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

İller Bankası Genel Müdürlüğü binasının inşaatı 488 milyon TL'ye mal oldu!

Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlük binasının inşaat ve tadilat maliyeti gündeme düştü. Binanın yapımına ve tadilatına ödenen toplam tutar 488 milyon TL’ye ulaştı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2021'den beri inşaat birim maliyetleri ilk kez asgari ücreti aştı!

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artış sık sık gündem oluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X sosyal medya hesabından inşaat birim maliyetleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

L2m5engr Danışmanlık İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

L2m5engr Danışmanlık İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Muwaffaq Al Reyabı tarafından kuruldu.

Amal İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amal İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile A. Salih Azeez Azeez ve Alı Hayder Samı Al-Zamılı ortaklığında kuruldu.

Alaa Salhani Gayrimenkul İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alaa Salhani Gayrimenkul İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Alaa Salhanı ve Iman Salhanı ortaklığında kuruldu.

Tigaya İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tigaya İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Münir Albanna tarafından kuruldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gaziantep'te kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Şehitkamil ve Şahinbey'de kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte detaylar...

Sema Sm İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sema Sm İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Mohamed Jabrını ve Sameer Dabıt ortaklığında kuruldu.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 

inşaat İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk Haberi

inşaat İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk

Hattat Holding'in Maslak'ta yaptığı Diamond Of İstanbul adlı gökdelenin inşaatını denetlemeye giden İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, inşaattan düştü. Cumartesi akşamı saat 18.30'da meydana gelen olaydan sonra beyin kanaması geçiren Baştürk ameliyat edildi. Gökdelenin hikayesi ise aksiliklerle dolu. 2004 yılında projesi başlayan gökdelen 8 yılda bir çok badire atlatı. İmar planı yapıldı, iptal edildi. Yeni proje çizildi, kabul edilmedi; hatta mühürlendi. Projenin sahibi Mehmet Hattat da bir yandan bürokrasi ile uğraştı bir yandan da kanser tedavisi gördü. Bu süre içinde IBB'dc de 3 kez genel sekreter değişti.


TEK ÇELİK GÖKDELEN: Mcrcedes yıldızı şeklinde olacağı söylenen projenin ilk adımlan 2004'te atıldı. Ve İstanbul'un tek çelik gökdeleninin yapımı planlandı. metre yüksekliğe göre ruhsat alındı. Emsal ise 2,3 olarak belirlendi. Ancak bu süreçte İstanbul...