14 / 05 / 2024

inşaat ihalalerine yüksek teklif verilmesi

inşaat ihalalerine yüksek teklif verilmesi

Danıştay, Avukat Melih Akkurt’un açtığı dava ile aşırı düşük teklif sorgulamadan ihale verilmesine “dur” dedi…Danıştay’ın aldığı karar, 2014 yılı rakamlarıyla yaklaşık 40 milyar TL olan yapım işleri sektörünü yakından ilgilendiriyor.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Selman Özgün: Doğru planlamayla İnşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebilir!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada inşaat yapımı esnasında yapılan hata nedeniyle üretimin yüzde 30'nun yıkılıp tekrar yapıldığını dile getirerek, planlamanın doğru yapılması ve projenin düzgün uygulanmasıyla inşaat maliyetinden yüzde 30 tasarruf edilebileceğini dile geti

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 8,8 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Şubat ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 8,8 oranında düşüş yaşadı. 

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 12,2 düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) sanayi üretimine ilişkine ilişkin verilerine göre Ocak ayında ülkede inşaat üretimi yüzde 12,2 oranında düşüş yaşadı. 

2020 yılı 3. çeyrekte inşaat faaliyetleri yüzde 6.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı üçüncü çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2020 yılı üçüncü çeyreğinde inşaat faaliyetleri yüzde 6.4, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.8 arttı.

Yeni AKM'nin inşaatı yıl sonuna kadar bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) inşaatını yıl sonuna kadar bitireceklerini, AKM'nin dünyanın sayılı kültür merkezlerindeki gibi içerisinde konsept birimin bulunduğunu ve yüksek teknolojideki sahnesi olan bir merkez olacağını söyledi.

ABD'de inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine yükseldi!

ABD'de açıklanan verilere bakıldığında inşaat izinleri yüzde 14,4 artışla 1 milyon 220 bine çıktı.

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Edremit'te 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikildi!

Kaz Dağları’nın dibindeki Edremit Körfezi’nde 25 senede, 3,5 milyon zeytin ağacı imara açılan araziler sebebiyle kesildi. 50 yılda yapılacak inşaat, 25 yılda dikilerek büyük bir ağaç katliamına imza atıldı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında yüzde 20 ilerleme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, inşaatında yüzde 20 ilerleme sağlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımında biyoçeşitliliğe özel önem verdiklerini belirtti.

AKM'nin inşaatı 2 yıl içerisinde tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, yıkımı sırasında "Sözünü aldım, 2019'un ilk çeyreğinde bitecek” dediği Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı 2 yıl içerisinde tamamlanacak.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

inşaat ihalalerine yüksek teklif verilmesi Haberi

inşaat ihalalerine yüksek teklif verilmesi

Danıştay’ın aldığı karar, 2014 yılı rakamlarıyla yaklaşık 40 milyar TL olan yapım işleri sektörünü yakından ilgilendiriyor.


Danıştay, tüm inşaat sektörünü yakından ilgilendiren bir karara imza attı. 2014 yılında yürürlüğe giren Kamu İhale Kurumu Yapım işleri Yönetmeliği’nde aşırı düşük teklife sorgulama yapmadan ihale verilmesine imkan sağlayan maddeler, yasalara ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Avukat Melih Akkurt tarafından yargıya götürüldü. Avukat Melih Akkurt’un başvurusunu inceleyen Danıştay 13. Dairesi de, başvuruyu haklı buldu ve ilgili maddelerin yürütmesini durdurma kararı aldı. Avukat Melih Akkurt, “Bu karar kamu kaynaklarının korunması anlamında önemli bir adım. Aşırı düşük teklife verilen ihalelerin büyük bölümü işlerin yarım bırakılmasına neden oluyor ve ihalelerin tekrarlanmasıyla sonuçlanıyor. Bu da kamuyu zarara uğratıyor” diye konuştu.


TORBA YASAYLA YAPILAN DEĞİŞİKLİK YÖNETMELİKLE GENİŞLETİLDİ

Geçtiğimiz yıl Şubat...