30 / 06 / 2024

inşaat iş artışı

inşaat iş artışı

Haziran döneminde işsizlik oranı 2001 yılından bu yana en düşük seviye olan yüzde 8’e geriledi. Mevsimsel etkiyle gerileyen işsizlik yavaşlamayla yükselişe geçebilir

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

İnşaat maliyetlerindeki artış durdurulamıyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, inşaat maliyetlerindeki artışın pandemi ile birlikte yükselen arsa fiyatlarıyla birleşince iç piyasada konut geliştiricilerinin frene basmak zorunda kaldığını değerlendirdi...

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

Yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da yüzde 14.8 arttı!

‘Türkiye İMSAD Temmuz 2020 Sektör Raporu’na göre, Ocak-Mayıs döneminde 6 sektörün üretiminde artış yaşandı ve inşaat sektöründe talep artışı yaşandı. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen inşaat sektöründe yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da 14.8 puan arttı...

Yeni inşaat işleri siparişleri 16 puan arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. Rapora göre, 2019 yılında kademeli ve kırılgan bir artış gösteren yeni inşaat işleri siparişlerinde de sıçrama yaşandı. Yeni inşaat işleri siparişleri ocak ayında, bir önceki aya göre 16 puan yükseldi

Mevcut inşaat işlerinde Nisan'da 2,3 puan artış!

Türkiye İMSAD Nisan 2019 Sektör Raporu’na göre, mevcut inşaat işlerinde mevsimselliğin de etkisiyle 2,3 puan artış yaşandığı, bundan sonraki artışta yeni inşaat başlangıçlarının önemli olacağı açıklandı.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı.

2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü endeksi açıklandı!

TÜİK, 2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu!

Ticaret Gazetesi köşe yazarı Fatih Özkılınç, "inşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu"nu ele aldı. İşte Fatih Özkılınç'ın o yazısı..

Antalya'da inşaat işçilerine denetim!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde Antalya'da mevsimlik ve inşaat işçilerinin konakladıkları yerlere yönelik denetim yapıldı..

inşaat iş artışı Haberi

inşaat iş artışı

Türkiye’de bu yılın haziran döneminde işsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 1.2 puan azalarak yüzde 8 oldu. Bu rakam 2001 yılından bu yana görülen en düşük işsizlik rakamı oldu. Yüzde 8 işsizlik, Türkiye İstatistik Kurumu’nun aylık seriye geçtiği 2005 yılından bu yana da görülen en düşük oran.


Bu gerilemede mevsimsel faktörlerin etkili olduğuna dikkat çekilerek, ekonomik aktivitede yavaşlama ve Avrupa’da devam eden kriz nedeniyle önümüzdeki dönemde istihdam piyasası üzerindeki risklerin sürdüğü belirtiliyor.

Haziranda kentsel alanlarda işsizlik 2011 yılının aynı dönemine göre 1.6 puan azalarak yüzde 10, kırsal yerlerde ise 0.6 puan gerileyerek yüzde 4.3 olarak belirlendi. TÜİK verilerine göre, geçen yılın aziran döneminde 2 milyon 537 bin kişi olan işsiz sayısı, 2012’nin aynı döneminde 2 milyon 226 bin kişiye geriledi....