02 / 05 / 2024

inşaat işçi ölümleri

inşaat işçi ölümleri

2017 yılının 4 ayında en az 123 inşaat işçisi hayatını kaybetti. İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Akyol, “İşveren bir baretle güvenliği hallettiğini düşünüyor” söylüyor.

2014 yılında inşaat sektöründe 423 işçi öldü!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi'nce düzenlenen 'İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı'nda Türkiye'de en çok ölümlerin inşaatlarında yaşandığı belirtildi.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Şişli'ye 67 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 75 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Yıldızlar Group, Şişli'de hayata geçireceği yeni otel yatırımının inşaatı resmen başlıyor. Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yükselecek olan otel projesi 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

Kayseri Melikgazi'de 25.9 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri ili Melikgazi ilçesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 25.9 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. 

Türk Kızılay'dan Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Birecik'te 94.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Kurtuluş Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

Muş'ta 55.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez'de 55.6 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

Gaziantep Oğuzeli'nde 59 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi!

Gaziantep ili Oğuzeli Belediye Başkanlığı, Gaziantep Oğuzeli'nde 58 milyon 969 bin 720 TL'ye kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

Adana'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Adana Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde boyacılık yapan inşaat işçisi çalıştığı asansörden düşerek hayatını kaybetti.

Türk Hava Kurumu'ndan Aksaray'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Aksaray Merkez İlçesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Altındağ Belediyesi'nden 33.8 milyon TL'ye kat karşılığı inşaatı işi ihalesi!

Altındağ Belediyesi tarafından Ankara ili, Altındağ ilçesi, Hacettepe (Şükriye) Mahallesi'nde bulunan kat karşılığı yaptırılacak olan konut inşaatı işi 33 milyon 820 bin 46 TL'ye ihale ediliyor. 

Tokat'ta inşaat işçisi çalıların arasında ölü bulundu!

Tokat'ın Erbaa'da inşaat işçisi Ramazan nedeniyle Nurullah D. (28) tarafından tabancayla öldürüldü ve çalılık alana atıldı. 

Kayseri'de 25.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Kayseri Talas Belediyesi, Talas Harman Mahallesi'nde 25 milyon 156 bin 281 TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 9 Aralık 2020 tarihinde yapılacak.

inşaat işçi ölümleri Haberi

inşaat işçi ölümleri

Yılın ilk 4 ayında en az 123 inşaat işçisi hayatını kaybederken, bu kazaların yarıya yakını ‘yüksekten düşme’ şeklinde gerçekleşti. İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Akyol, “İşveren bir baretle güvenliği hallettiğini düşünüyor” dedi



Bir 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü daha geride kalırken, Türkiye’de çalışma hayatının kara tablosu, ‘iş kazaları’ gerçeği bu yıl da değişmedi. Sosyal Güvenlik Kurumu istatistiklerine göre, Türkiye’de her yıl yaklaşık 77 bin iş kazası gerçekleşirken, bunların yaklaşık yüzde 10’u ‘yapı işkolunda’ yaşanıyor. İş kazası sayısı ve kaza sonucu meydana gelen ölüm sayısı bakımından da inşaat, tüm sektörler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu ‘tehlikeli’ işkolunda meydana gelen kazaların yaklaşık yüzde 5’i ölümle sonuçlanırken, iş kazası sonucu meydana gelen toplam ölümlerin yaklaşık yüzde 30’u da yapı...