24 / 07 / 2024

inşaat işletmeleri ne iş yapar

inşaat işletmeleri ne iş yapar

İnşaat işletmelerinin kurulması ile ilgili detayları merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

En uygun inşaat demiri fiyatı ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyat listesi açıklandı! 

İnşaat ve yapı projelerinin en temel malzemesi olan inşat demiri piyasa koşullarına göre fiyatları değişkenlik gösteriyor. Bugün demir fiyatları ne kadar oldu? En uygun inşaat demiri fiyatı ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük 7 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Moskova’da inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı!

Rusya'nın başkenti Moskova’da kısıtlamaların kaldırılmasıyla sanayi ve inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı.

Putin: 12 Mayıs'tan itibaren inşaat işletmeleri faaliyetlerine başlayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Mayıs'tan itibaren inşaat işletmeleri faaliyetlerine başlayacağını belirtti...

Nevşehir'de cami inşaatı için Diyanet Vakfı'na yarım milyon!

Sayıştay Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi’ne ilişkin tamamlanan Denetim Raporu ile belediyenin, bir vakfa “Nevşehir Külliyesi Camisi inşaatı” için 500 bin TL tahsil edildiği iddia edildi.

İnşaat sektörüne kredi dopingi!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam derken, inşaat sektörüne destek olacak bir karar geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan karara göre tüm kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği vermesinin önü açıldı.

100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Programı açıklandı. Eylem planından dar gelirlere müjdeler geldi, 16 yıl önce tasfiye edilen Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçeceği açıklandı. Peki Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

inşaat işletmeleri ne iş yapar Haberi

inşaat işletmeleri ne iş yapar

İnşaat işletmelerinin kurulması

İnşaat işletmeleri, bir gerçek kişi tarafından kurulabileceği gibi, bir şirket olarak da kurulabiliyor. Tek bir kimse tarafından kurulan inşaat firması, "Şahıs işletmesi" olarak nitelendiriliyor. 


Ancak genellikle inşaat işletmelerinin çoğu limited veya anonim şirket olarak kuruluyor. Bu şekilde bir firmanın kurulması için en az 2 ortaklığın söz konusu olması gerekiyor.


Ananim şirketler için en az 5 ortak; limited şirketler için ise en az 2 ortaklık şartı aranıyor. Bir inşaat şirketinin kurulabilmesi için, atılması gereken ilk adım, ortaklıkların belirlenmesi ve şirket için bir "Ana sözleşme" hazırlanması olarak ifade ediliyor.


Türk Ticaret Kanunu'na göre, kurular, ticaret unvanı, kanuni merkez ve şubeler, faaliyet konusu, şirketin süresi, sermaye, kuruculara sağlanacak menfaatler, ilanlar, hesap dönemi, şirketin idaresi, şirketin temsili, müdürlerin değiştirilmesi, denetçiler, genel kurul, komiser bulundurulması,...