07 / 05 / 2024

İnşaat izni saatleri nelerdir

İnşaat izni saatleri nelerdir

Arsalar üzerinde yapılan inşaat çalışmaları çevredeki bina sakinlerini rahatsız edici gürültülü olabiliyor. Bu çalışmanın verdiği rahatsızlığın minimum olması için yasal saatlerde yapılması gerekiyor. İşte inşaat izni saatleri 2015..

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Batı Şeria C bölgesinde Filistinlilere inşaat izni verilmeyecek!

Netanyahu, "Batı Şeria’nın yüzde 30'unu ilhak edeceğiz. Ayrıca 4 yıl boyunca hem İsraillilere hem de Filistinlilere C bölgesinin geri kalan yüzde 50'sinde inşaat  izni vermeyeceğiz" dedi...

Bank Asya hissedarına özel inşaat izni mi verildi?

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO), eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in döneminde yapılan plan değişiklikleriyle Asce İnşaat adlı şirkete önemli izinler verildiğini söyledi. Asce İnşaat adlı şirketin kurucusunun eski Bank Asya hissedarı olduğu öğrenildi. 

Neo İnşaat'a operasyon: 12 gözaltı!

İnşaat izni olmayan projeleri maket üzerinden satan Neo İnşaat’a operasyon yapıldı. Operasyonda şirket yönetim kurulu üyelerinin de arasında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı...

Sagrada Familia'ya 137 yıl sonra inşaat izni!

Barcelona yerel yönetimi, 137 yıldır inşaatı süren Sagrada Familia'ya 4 milyon 600 bin euro karşılığında inşaat izni verdi.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Başbakan Yıldırım: İnşaat ruhsat formunda tek bir imza olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Hayata geçirilen düzenlemelerin, inşaat sektörünü de ciddi ölçüde rahatlatacağını belirterek, "İnşaat izni alınması için 18 ayrı işlem yapılıyor. Bunun sayısı 6'ya indiriyoruz'' dedi.

Mehmet Özhaseki: ÇED kararları inşaat izni değildir!

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ÇED kararlarının inşaat izni olarak sayılmadığını ifade etti.

İnşaat izni süreçleri kısaltılıyor!

2018-2020 dönemi Orta Vadeli Program'a göre iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bürokratik süreçler kolaylaştırılacak ve hızlandırılacak, inşaat izni süreçleri kısaltılacak ve inşaat ruhsatları tek imzayla verilecek.

Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat izni çıktı!

Cihangirlerin, yeşil alan kalması için mücadele verdiği alana inşaat izni çıktı. Cihangir'deki Roma Park'ta, 25 Ekim'de başlayan ve arkeolojik kalıntılar bulunmasıyla durdurulan sosyal tesis inşaatına yeniden başlandı.

İnşaat izni saatleri nelerdir Haberi

İnşaat izni saatleri nelerdir

İnşaat izni saatleri 2015!

Arsalar üzerinde yapılan inşaat çalışmaları çevredeki bina sakinlerini rahatsız edici gürültülü olabiliyor. Yapılan inşaat dolayısı ile çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışma belli saat aralıklarında yapılıyor.


İnşaat izni saatleri, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği yer alıyor. Yönetmelikte yer alan inşaat izni saatleri şu şekilde; 


Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

(1) Şantiye alanlarından çevreye yayılan gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin kriterler aşağıda belirtilmiştir:


a) Şantiye alanındaki faaliyet türlerinden çevreye yayılan gürültü seviyesi Ek-VII’de yer alan Tablo-5’te verilen sınır değerleri aşamaz.


b) Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemez. 


c) Haftasonu ve resmî tatil günlerinde gerçekleştirilecek şantiye faaliyetlerine, konut...