06 / 07 / 2024

İnşaat kredileri ekim 2014

İnşaat kredileri ekim 2014

Bankalar, artan takipteki alacakların ve yüksek enflasyonun etkisi ile konut kredi faizlerini artırmaya başladı. Bu rakam Eylül 2014’te 3 milyar 910 milyona yükseldi. Bu hacim, 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında 1 milyar lira seviyesindeydi...

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi

ABD'de gerçekleşen inşaat harcamaları, ekim ayında, yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiği kaydedildi. ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına 100 TL indirim geldi! Müteahhitler bayram etti! 11 Ekim 2023 demir fiyat listesi

İnşaat ve yapı malzemelerinden olan demir fiyatları takip ediliyor. Demir fiyatları piyasa koşullarına göre değişkenlik gösteriyor. Bugün demir fiyatlarına 100 TL indirim geldi. İnşaat demir fiyatları ne kadar? 11 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyat listesi açıkladı! İnşaat demir fiyatlarına bugün indirim geldi!

İnşaat ve yapı projelerinin en önemli yapı malzemesi olan inşat demiri piyasa koşullarına göre fiyatları değişiyor. İsrail-Filistin arasındaki gerilim, demir fiyatlarını da etkiledi. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. 9 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen fırladı! Zamların ardı arkası kesilmiyor! 1 ton demir fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat demir fiyatlarına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı rekorla kapatan demir, yeni haftaya yeni zamla başladı. Demir fiyatları resmen fırladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Şua İnşaat'tan Elite Concept yangın açıklaması!

Şua İnşaat, 15 Ekim Cumartesi akşamı Fikirtepe’de yer alan rezidans projesi Elite Concept'te çıkan yangın ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

İnşaat demir fiyatları dibi gördü! 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları, bu hafta gelen indirimler ile beraber resmen dibi gördü. Demir fiyatları, peş peşe gelen indirimler ile birlikte en düşük rakamlara düşüt. Peki bugün 1 ton demir kaç lira? İnşaat demir fiyatları kaç Türk Lirası? 30 Ekim 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen çakıldı! 1 ton demir ne kadar? 29 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatları, bu hafta gelen indirimlerle birlikte resmen çakıldı. Demir fiyatları, peş peşe gelen indirimlerle beraber en düşük rakamlara geriledi. Peki bugün 1 ton demir ne kadar? İnşaat demir fiyatları kaç lira? 29 Ekim 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatları çakıldı! 26 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün bir indirim daha geldi. Dün gelen indirimin ardından bugünn  tekrar indirim gelirken demir fiyatları resmen çakıldı. Peki 2022 demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İşte 26 Ekim 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim! Müteahhitler şokta! İşte 25 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün büyük indirim geldi. Gelen indirim İnşaat sektörü temsilcilerini şok ederken güncel demir fiyatları merak ediliyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 25 Ekim 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat kredileri ekim 2014 Haberi

İnşaat kredileri ekim 2014

Bankalar, artan takipteki alacakların ve yüksek enflasyonun etkisi ile konut kredi faizlerini artırmaya başladı. Bayram öncesine göre önceki hafta sonu itibarıyla TEB, konut kredi faizini 5 puan artırdı. DD Finansman, Odeabank, ING Bank, Akbank, Türkiye Finans 4 puan, Finansbank 3, Garanti Bankası ve Yapı Kredi 2 puan artırdı. Kimi bankalarda 0,87 civarında olan konut kredi faiz oranı bu hafta 0,95’lere yükseldi. Avrupa Konutları’nın mimarı Artaş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konut kredi faizlerindeki kısmi artışın sektörde sorun oluşturmayacağını belirterek, “Şu an 0,90’larda, 0,91’lerde seyreden faiz oranı ancak tekrar 1,00’ı aşarsa sektörü ciddi etkiler.” değerlendirmesinde bulundu. 216 İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Dündar da yüzde 1’in psikolojik sınır olduğu konusunda Çetinsaya ile hemfikir. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı...