18 / 05 / 2024

inşaat malzeme kullanımı

inşaat malzeme kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 ilin il müdürlüklerine, gelecek dönemde hayata geçirilecek projelerde ve devam eden çalışmalarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının tercih edilmesine ilişkin genelge gönderildi. 

Türkiye’nin inşaat endüstrisindeki konumunu güçlendirecek stratejik adım!

İnşaat teknolojilerinde yaptığı inovasyonlar ile inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olan Hilti, 2023 yılında ileri teknoloji birçok ürünü ve dijital çözümü Türkiye’ye kazandırarak inşaat projelerinde yeniliklere öncülük etmeye devam ediyor. 

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Semih İşbecer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi ve Galatasaray Spor Kulübü 4522 sicil numaralı Divan Üyesi, eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatih İşbecer’in babası hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

İnşaat Yüksek Mühendisi Ünver Örer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Ünver Örer hayatını kaybetti. Ünver Örer'in ailesi taziye ilanı yayınladı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

İnşaat malzeme maliyetleri yüzde 30,48 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bina inşaatlarının malzeme maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 30,48 artış kaydetti. Bu durum karşısında inşaat şirketleri dijital platformlara yöneldi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik vefat etti!

Konya Karaman eşrafından merhum A. Latif Dirik ve merhume Bahriye Dirik'in oğlu İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik yaşamını yitirdi. 

AB'de inşaat üretimi 2020 Kasım'da yüzde 1,2 yükseldi!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin sıklaştığı 2020 yılının kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 artış gösterdi. 

inşaat malzeme kullanımı Haberi

inşaat malzeme kullanımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 81 ilin il müdürlüklerine, gelecek dönemde hayata geçirilecek projelerde ve devam eden çalışmalarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının tercih edilmesine ilişkin genelge gönderildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerli ve milli ürünlerin kullanımı için çalışmalarına başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imzalanan genelge, 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderildi. Genelgede, ileriki dönemde yaşama geçirilecek projelerde yerli ve milli ürünler tercih edilmesi istendi.

Buna göre, yeni yapılacak projeler, yapım aşamasında olan işler ve devam eden yapım işleri ile tüm imalatlarda, 7033 sayılı "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi" amacıyla çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddeleri ve eklerinde yer alan listeye göre kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanda...