06 / 05 / 2024

İnşaat Müteahhitleri Mesleği Yasasıyla ne değişecek

İnşaat Müteahhitleri Mesleği Yasasıyla ne değişecek

Sedat Teoman Gürsesli, TOBB ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun (İMKON) ortak bir komisyon oluşturarak 'İnşaat Müteahhitleri Mesleği Yasası' çalışmalarını başlattığını belirtti. Gürsesli "Her önüne gelen müteahhit olamayacak" dedi

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

İnşaat malzemelerinde fiyat artışına müteahhitler isyan etti!

İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektörüne malzemelerdeki yüksek artışın müteahhitleri zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gürcafer ziyaret sırasında, 'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli' dedi.

Her yapıda inşaat mühendislerinin emeği var!

KTO Karatay Üniversitesi Yapı Topluluğu'nun İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi'yle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Etrafınızda gördüğünüz ve insan hayatını kolaylaştıracak her yapıda inşaat mühendislerinin emeği var" dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

İnşaat Mühendisi Mesut Işık 25 yıl sonra ameliyat oldu!

25 yıldır böbreğindeki taşla yaşayan İnşaat Mühendisi Mesut Işık,  Üroloji ve Androloji Uzmanı Op.Dr. Evren Işık’ın gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. 

Emlakçılık yüzyılın en iyi 5 mesleği arasında olacak!

Emlak yasasının çıkmasıyla emlak sektörünün çok güçlü bir statüye, kaliteye sahip olacağını ifade eden Emlak Uzmanı Ruhullah Meriç, "Emlakçılık önümüzdeki yüzyılın en iyi 5 mesleği arasında olacak" dedi...

Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı var!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'nın 2040 yılına kadar 952 bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyledi..

İnşaat demirinde gümrük vergisi sıfırlandı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörünün 2018 yılından umutlu olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

İnşaat Müteahhitleri Mesleği Yasasıyla ne değişecek Haberi

İnşaat Müteahhitleri Mesleği Yasasıyla ne değişecek


Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, TOBB ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun (İMKON) ortak bir komisyon oluşturarak 'İnşaat Müteahhitleri Mesleği Yasası'çalışmalarını başlattığını belirterek, düzenleme sayesinde önüne gelenin müteahhit olamayacağını belirtti. 


Gürsesli, yaptığı açıklamada, Ankara'da İMKON ile birlikte TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir araya geldiklerini söyledi. Yapılan görüşmelerde yeni düzenleme ve yasalarla kusurlu müteahhitlerin yasal çerçeve ile meslekten atılmasının planlandığını belirtti. Gürsesli, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra tamamlanacak çalışmaya göre, inşaat müteahhitliği meslek olarak Türk Ticaret Kanıınu'nda tanımlanacak. Mesleğe giriş için yasal çerçeve çizilerek meslek disiplini kurallarına aykırı hareket edenlere ikaz, para ve meslekten men gibi cezalar uygulanacak" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakan İdris Güllüce'nin TOBB ve İMKO'nun oluşturduğu komisyonun çalışmalarına sıcak baktığını belirten Gürsesli, "Cumhurbaşkanlığı...