19 / 05 / 2024

İnşaat patronları vergi sisteminde iyileştirme

İnşaat patronları vergi sisteminde iyileştirme

Vergi ve KDV yükünün kâr marjlarını düşürdüğünü ve sektörde haksız rekabet yarattığını belirten işadamları geçtiğimiz hafta detaylı bir rapor hazırlayarak Maliye Bakanlığı’na ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletti...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Ütopya Turizm İnşaat'ın 2. dönem geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Ütopya Turizm İnşaat'ın brüt satış rakamı 2 milyon 165 bin 240,10 TL oldu.

Tek-Art İnşaat'ın ilk yarı geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Tek-Art İnşaat'ın brüt satış rakamı 2 milyon 358 bin 933,69 TL olarak belirlendi. 

Şirkete ait konutlarda oturan patronlar vergi öder mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde şirketlere ait konutlarda yaşayan patronların vergi ödemelerini kaleme aldı. 

Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Utopya Turizm İnşaat 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Utopya Turizm İnşaat'ın Seğmenler Vergi Dairesine sunulan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ait geçici vergi beyannamesi yayınlandı. 

Tek-Art İnşaat 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Tek-Art İnşaat'ın ekli tablosu geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu. 

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

İntema İnşaat'ın 2020 yılı geçici vergi beyanı yayınlandı!

İntema İnşaat'ın 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

ENKA İnşaat'ın 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

ENKA İnşaat'ın geçici vergi beyannamesi ile verilen, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı. 

Tek-Art İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Tek-Art İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

Enka İnşaat'ın 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Enka İnşaat tarafından Geçici Vergi Beyannamesi ile verilen, Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir Tablosu'nu yayınladı. 

İnşaat patronları vergi sisteminde iyileştirme Haberi

İnşaat patronları vergi sisteminde iyileştirme

İNŞAAT patronları ekonominin lokomotif sektörü için destek bekliyor. Vergi ve KDV yükünün kâr marjlarını düşürdüğünü ve sektörde haksız rekabet yarattığını belirten işadamları geçtiğimiz hafta detaylı bir rapor hazırlayarak Maliye Bakanlığı’na ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletti. Şimdi gözler gelecek cevapta...


GAYRİMENKUL sektörünün temsilcileri vergilendirme sistemi ve konutta yapılan KDV düzenlemesinden yana dertli. İnşaata sanılanın aksine yüksek kâr marjlarının olmadığını açıklayan inşaat patronlarına göre hem sektörün hem de Türk ekonomisinin canlanması için vergi sisteminde iyileştirme çalışması şart. Bir yılı aşkın süredir düzenleme bekleyen ve bu amaçla temaslarda bulunan sektör temsilcileri geçtiğimiz hafta detaylı bir rapor hazırlayacak Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletti. Sektörün 3 temel çatı örgütü; Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Ve...