29 / 04 / 2024

inşaat piyasındaki sorunlar

inşaat piyasındaki sorunlar

İnşaat sektörüne güven azalıyor. Konuyla ilgili konuşan Turgut Hamzaçebi "Bunun sebebi yalnızca para kazanma amacıyla inşaat yapan sektör temsilcilerinin konut almak isteyenleri mağdur etmesinden de kaynaklanmaktadır" dedi.

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Prefabrik mi geleneksel inşaat mı daha ucuz?

Prefabrik ev ve geleneksel inşaat arasındaki farklardan biri de maliyettir. Bu noktada iki farklı yapının arasındaki maliyetlerini kıyaslamak gerekir. Peki prefabrik mi yoksa geleneksel inşaat mı daha ucuzdur? İşte prefabrik ve geleneksel inşaat arasındaki maliyet farkları...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

İlim Yayma Vakfı'ndan yurt inşaatı açıklaması: Süleymaniye'nin ruhunu koruyacağız!

İlim Yayma Vakfı Süleymaniye’deki yurt inşaatı hakkındaki iddialara ilişkin bildiri yayınladı.

ABD'de inşaat harcamalarındaki düşüş şaşırttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat için harcanan bütçe, 2021 yılının Aralık ayında yüzde 0,2 oranında artış göstererek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Çekmeköy'deki o inşaatın sahibi gözaltında!

İstanbul'da 4 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin Çekmeköy'deki bir inşaat alanındaki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından inşaat sahibi O.A "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alındı.

inşaat piyasındaki sorunlar Haberi

inşaat piyasındaki sorunlar

Türkiye genelinde yaşanan sektörle ilgili sıkıntıları değerlendiren Turgut Hamzaçebi, "Bilindiği gibi oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla inşaat sektörü ülke ekonomilerinde kaldıraç görevi üstlenmektedir. Yüzlerce meslek dalını ilgilendiren, istihdam ve üretim sürecini büyük ölçüde etkileyen, 200 den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliği olan bu sektör ekonomide de lokomotif sektör rolünü oynamaktadır" dedi. 


"SEÇİM SÜRECİ SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ"


 Yaşanan yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sektörü olumsuz etkilediği ifade eden Hamzaçebi, "Bu süreçte bazı projelerin durma noktasına geldiğine şahit olmaktayız. Bu yıl seçimlere endekslenen ülkemizde ekonomi açısından sıkıntılı bir süreç de başlamıştır. Doğal olarak ekonominin lokomotifi inşaat sektörü de bu olumsuzluktan nasibini almıştır. Ekonomimizde yaşanan dalgalanmalar inşaat sektörüne olan güveni de azaltmıştır" diye konuştu. 


"GÜVEN KAYBI EN ÇOK KONUT SEKTÖRÜNDE OLMAKTADIR"


 Böylesine önemli bir...