14 / 05 / 2024

inşaat projelerine destek

inşaat projelerine destek

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. İmar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yeni teknoloji getiren yatırımlara destek geliyor. Sığınak ve otoparkı daraltana ise ceza yolda

İnşaat sektöründen destek talebi: Sektör büyüyor ancak kayıplar telafi edilemiyor! 

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından yayınlanan inşaat sektörü analizi raporuna göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde sektörün yüzde 7,8 oranında büyüme kaydettiği belirtildi. Ancak inşaatçılar destek taleplerini yineledi. İşte ayrıntılar...

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık destek projeleriyle gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için toplam 45 milyon lira hibe desteği sağlandı.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörü destek bekliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve enflasyonist ortam sebebiyle inşaat malzemeleri ve arsa fiyatlarında örülen 2 - 3 kata varan fiyat artışları inşaat sektöründe de durağanlaşmaya sebep oldu.

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada sosyal konut projelerine katılamayan ancak konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

İnşaat sektöründen Kredi Garanti Fonu talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan 6 sektörü kapsayan 60 milyar Türk Lirası tutarlı yeni KGF paketi çerçevesinde inşaat sektörü bulunmuyor. Sektör temsilcileri, yeni destek paketi kapsamına alınmak istediklerine dikkat çekti.

İnşaat sektörü döviz kurları nedeniyle tedirgin!

Döviz kurlarında meydana gelen artış sonrası inşaat malzemelerinde fiyatlar hızlı bir şekilde yükseldi. Sektör temsilcileri yeni projeler için destek bekliyor.

2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatı tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'de millet bahçesi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023'e kadar 404 millet bahçesinin inşaatının tamamlanacağını dile getirdi. 

Mustafa Andıç: İnşaat malzemelerine erişilemezse yeni projeler azalacak!

İMKON'un yüksek çimento fiyatlarına karşı başlattığı iş bırakma eylemine İMSİAD'dan destek geldi. İMSİAD'ın Başkanı Mustafa Andıç, “Yeni projeler azalıyor. Bu noktada inşaatı devam edenler malzemeye erişemezlerse yeni projeler iyice azalacak.” dedi.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

inşaat projelerine destek Haberi

inşaat projelerine destek

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Buna göre Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından yeni teknoloji getiren, büyük ölçekli veya kesinleşen imar planları da on yıl değiştirilmeyecek. Maketten satışa sınırlama gelirken, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları da artırıyor. Sahil şeridinde yapılacak yapıların estetik komisyonlarınca değerlendirilmesi zorunlu olacak. İdari para cezaları üç kat artırılırken, hapis cezası ve belli süre yetki belgelerinin iptali öngörülüyor. Ayrıca yatırımlara destek için de yatırım arazilerine yönelik açılan davalar nedeniyle oluşan mağduriyetler son bulacak. 


YAPTIRIM ARTIYOR 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iş dünyası ile birlikte hazırladığı tasarı yatırımları desteklerken konut satışlarında alıcı ile müteahhit arasındaki sorunlara çözüm üretecek. Önceki yasada tanımı yapılmayan net alan, brüt alan, eklenti ve taban alanı...